Ismét elfogadták a szlovák himnusztörvényt

dunaszerdaheyl

Újra elfogadta a parlament az állami jelképekről szóló törvénymódosítást, amely tartalmaz egy külföldi himnuszokra vonatkozó, vitatott rendelkezést is - írja a Bumm.sk.

Mint ismert, a botrányos, egyértelműen a magyar himnusz ellen hozott törvényt Andrej Kiska államfő küldte vissza a parlamentnek.

A plénum pénteken megtörte Andrej Kiska államfő vétóját, aki a jogszabály egészét visszautalta a parlamentnek újratárgyalásra. A törvény mellett ezúttal 86 képviselő szavazott. Módosítására nem kerülhetett sor, csupán a jogszabály elutasítására vagy újbóli elfogadására. Az tehát továbbra is tartalmazza a külföldi himnuszok lejátszására és éneklésére vonatkozó, vitatott rendelkezést – írja a lap.

Ezt a tételt ugyanakkor még módosíthatják, a törvényt márciusban megszavazó Híd javaslatát a parlament gyorsított eljárásban fogja tárgyalni.

Kigúnyolják Orbánt: azonnal tiltakozik a külügy, betiltják a Himnuszt: "majd megvizsgáljuk az ügyet"

Szlovákia a magyar külügyminiszter hümmögő bólogatása közepette az utóbbi évek legvisszataszítóbb magyarellenes intézkedését hozza meg, ám a magyar diplomácia inkább egy szlovén hetilap Orbán Viktort ábrázoló karikatúrájával foglalkozik. Itt tartunk, itt tart a magyar nemzetpolitika. Álljon itt két hír, okulásként: Szlovákia bünteti a magyar himnusz eléneklését, a magyar diplomácia nem tesz semmit.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
1
sss
2019. május 23. | 14:06
A politikai haszonszerzésnek és gátlástalanságnak semmi sem szabhat határt.
1
sss
2019. május 23. | 13:30
A Vasas Szakszervezet figyelmeztet: az olcsó külföldi munkaerő letöri a béreket.
1
sss
2019. május 23. | 10:25
Interjú Balczó Zoltánnal, a Jobbik európai parlamenti képviselőjével.