"Amibe Strache belebukott, Magyarországon egy működő rendszer"

Túl a barátságon
Túl a barátságon

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek. A párt azt is szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság is a lehető leghamarabb összeülne az ügy miatt - mondta a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján.
    
Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök májusban találkozott az osztrák politikussal. 
    
Az ügyet a képviselő úgy jellemezte: Heinz-Christian Strache saját magát buktatta le, és így Orbán Viktort is, hiszen egy korrupciós, oligarchás megbeszélésen Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját, a körülbelül 700 ezres példányszámban megjelenő Kronen Zeitungot. 


    "Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer - fogalmazott -, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye"

Feltette a kérdést: a magyar rendszer kiépítésében is voltak orosz közreműködők? Közrejátszhatott-e a kormányhoz közeli médiabirodalom kiépítésében a Paks II. szerződés vagy az orosz kémbank Magyarországra telepítése? - sorolta kérdéseit. A politikus szerint a bizottságoknak arra is választ kell adni: az oroszok strómanja-e Heinrich Pecina, akivel Orbán Viktor is tárgyalt, és aki több országos lapot is felvásárolt? 

Mint ismert, a nyilvánosságra került videóban Strache arról beszél a magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek, hogy magyar mintára az ő pártjának szolgálatába lehet állítani a Kronen Zeitungot, ehhez pedig nem mást, mint a Népszabadságot bezáró Pecina-t ajánlja, aki mint mondta:

"az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak"

Orbán Viktor szövetségi rendszere összeomlani látszik - jelentette ki Szilágyi György.  Hozzátette: nem engedhető meg, hogy a Fidesz a vesztes oldalra vezesse az országot az európai politikában.

Mint ismert, Sebastian Kurz bejelentette a kormánykoalíció felbontását, szeptemberben pedig előrehozott parlamenti választást tartanak Ausztriában. Az FPÖ vezetését a volt köztársaságielnök-jelölt, Norbert Hofer veheti át

A zavart jól mutatja, hogy a szinte mindenre reagáló magyar külügyi vezetés ezúttal nem kommentál, a botrányt "osztrák belügynek tartja".

Gyöngyösi: Orbán is lebukott, nem csak Strache | Alfahír

A Jobbik elnökhelyettese és EP-listavezetője szerint Orbán Viktor kedvenc osztrák politikusa, Heinz-Christian Strache nemcsak saját magát buktatta le korrupciós-oligarchás megbeszéléseivel, hanem az Orbán-kormányt is. Gyöngyösi Márton az Alfahírnek eljuttatott közleményében emlékeztet rá, hogy Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

A miniszterelnök már elfelejtette a kis "kopogtatóit".