Hableány-tragédia: a legmagasabb állami kitüntetést kéri a mentésben résztvevőknek a Jobbik

Parlamenti eseti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a dunai hajóbaleset ügyében a Jobbik – jelentette be Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselője kiemelte, hogy a mentésben részt vevők óriási munkát végeztek, éppen ezért köszönetet mond pártja nevében, és azt javasolja, hogy

ezen emberek részesüljenek állami kitüntetésben, a Magyar Érdemrend elismerésben.

„Az ő munkájuk bizonyítja, hogy ha Magyarországon nagy baj van, akkor történelmi összefogásra képesek a különböző ágazatok elismerésre méltó dolgozói”

- tette hozzá a Jobbik politikusa.

Lukács László György szerint a baleset után vizsgálóbizottságot kellene felállítani, mivelhogy a jogalkotónak érdemben meg kell vizsgálnia a katasztrófához vezető körülményeket, és le kell vonnia az ezekből származó következtetéseket, hogy többé ne fordulhasson elő ilyen szerencsétlen baleset.

A jobbikos politikus szerint a paritásos alapon felálló bizottság megvizsgálhatná a jogszabályi és közigazgatási környezetet, feltárhatná a katasztrófához vezető szabályozási hiányosságokat és hatósági mulasztásokat, valamint felelősséget állapítana meg és változtatásokat javasolna.

„Szeretném kérni ezen bizottság felállításához a kormánypártok és az ellenzék támogatását."

- hangsúlyozta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.