Zalaegerszegen megvan a közös program - az öt ellenzéki párt közösen mutatta be

Zalaegerszegen az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP közösen, de nem pártszínekben állít polgármesterjelöltet és egyéni képviselőjelölteket az önkormányzati választásra - hangzott el az öt ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján.

Az MTI szerint a jelöltek személyéről nem beszéltek a pártok képviselői, azt ugyanakkor elmondták, a helyi szervezetek vezetői 14 pontból álló politikai nyilatkozatot írtak alá: a fiatalok elvándorlásának megakadályozására bérlakásprogramot indítanának, a munkahelyek védelmében pedig felülvizsgálnák az Európai Unión kívüli állampolgárokat alkalmazó cégek városi kedvezményeit. 

A közösen megfogalmazott programjukban szerepel a parkolási és közlekedési problémák megoldása. Segítenék a szociálisan rászorulókat és támogatnák a helyi vállalkozásokat, a képzéseket pedig a helyi piaci igényeknek megfelelően bővítenék. 

Fontosnak tartják a városi hagyományok ápolását és támogatnák a sportszervezeteket, a belvárosban szervezett fesztiválok helyszíneit pedig - a környéken élők nyugalma érdekében - a szervezőkkel közösen újragondolnák - írták a nyilatkozatban. 

Kitértek arra is, hogy "megtisztítják a városi közéletet", "a tehetség és szorgalom előtérbe kerül a politikai lojalitással szemben". A politikai nyilatkozat város zöldövezeteinek megóvására tett javaslatukat is tartalmazza.