Jobbik: plakátkampányok helyett fizessék ki a mentőszolgálat adósságállományát!

""

A kormányzati kommunikációra szánt 24 milliárd forintból tüntetné el az Országos Mentőszolgálat növekvő adósságállományát a Jobbik. Rig Lajos, a párt egészségügyi szakpolitikusa ezért egy olyan módosítót nyújtott be a 2020 költségvetés tervezetéhez, amellyel a propagandakiadásokból csoportosítanák át az OMSZ 322 millió forintos kintlévőségét.

Az országgyűlési képviselő erről szóló posztjában azzal indokolja a javaslatát, hogy a "biztonságos és zavartalan betegellátás mindennél fontosabb".

A kormány jövőre 43 milliárd forintot biztosít az Országos Mentőszolgálat működésére, új eszközök beszerzésére ezen felül 10 milliárd forintot szánnak. Azonban a szakértők és az érdekképviselet ez az összeg kevés ahhoz, hogy munkaerő-megtartó fizetéseket és érdemi fejlesztéseket lehessen végrehjtani.  

Fenntartással kezelné a mentőknek ígért fejlesztéseket az egyik szakszervezet | Alfahír

43,3 milliárd forint jutna jövőre az Országos Mentőszolgálat működésére Varga Mihály pénzügyminiszter 2020-as költségvetési tervezete alapján, ami alig több mint az idei költségvetésben szereplő összeg. A kormány által megígért fejlesztésekre ezen kívül 10 milliárd forintot különítettek el, ez mentési eszközök, mentőautók beszerzését foglalná magában.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. október 19. | 09:34
1
sss
2019. október 19. | 14:05
Életmódváltást szorgalmaz a katolikus egyházfő.
1
sss
2019. október 19. | 13:14
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Meg kell ismételni a választást.
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Az ingatlanárak növekedésével szemben a leghatékonyabb védekezés az ingatlanállomány bővülése lenne.