Mészáros Lőrinc veje a szeged-hódmezővásárhelyi tram-trainen is milliárdokat szakít

Homlok Zsolt, Mészáros Ágnes

Nettó 3 milliárd 270 millió forintért Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a zrt.-je nyerte el azt a közbeszerzést, melyet a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tram-train járműkarbantartó csarnokára írtak ki – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

A hirdetmény szerint ennek az összegnek a fejében Szeged Rendező pályaudvaron egy 2876 négyzetméter alapterületű szerelőcsarnokot kell létrehozni, melynek három fő egysége lesz:

  • Nagy belmagasságú, teljes hosszán daruzott, két javítóvágányos karbantartó csarnok, egy teljes hosszában középaknás vasbeton aknafalon levő, 80 vonalméter hosszúságú emelővágánnyal, és egy teljes hosszában közép- és oldalaknás kialakítású, acél oszlopokon levő felépítményű, 80 vonalméter hosszúságú javítóvágánnyal, illetve 1 darab tetőpódium kiépítése.
  • Nagy belmagasságú esztergacsarnok középaknás kialakítással, a karbantartócsarnok felé eső oldalán kétszintes kiszolgáló épületrésszel.
  • A karbantartó csarnok északi oldalfalához csatlakozó, földszintes kialakítású, kiszolgáló (segédműhelyek, tárolók) épületrész.

Mészáros Lőrinc vejének cége mellett a tenderen indult még az EB Hungary Invest Kft., a Ferroép Zrt. és a TTDExpert Zrt. alkotta konzorcium, valamint a Vitruvius Építő Kft. is.

750 milliárd forintot kaszáltak a NER-közeli cégek az építőiparon | Alfahír

A G7 portál számításai szerint 2018-ban a magyar cégek együttesen valamivel több mint 5800 milliárdos bevételt hoztak össze, amelyből nagyjából 750 milliárdnyi bevételt a NER-közeli cégek értek el. Ez az arány 13%, ami tavalyhoz képest 3 százalékpontos növekedést mutat.