Vajna Tímea fánkozója adótörvényt sértett, 12 napra bezárták

Vajna Tímea

Vajna Tímea cége tavaly falta fel a rivális Donut Library fánkozó-hálózatot. Egy esztendő alatt sikerült a negyedére visszanyesni a profitot - mindezt a jelek szerint még adózási szabálytalanságokkal is megspékelve. 

Az Index egyik olvasója hívta fel a figyelmet rá, hogy Vajna Karinthy Frigyes úti fánkzójának bejáratán egy feliratot helyeztek el, mely szerint a NAV 12 napra bezáratta az üzletet

"adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértés miatt".

Az Index azt írja, nem csak egy bolt, de az egész cég szintjén is vannak gondok az adózási fegyelemmel. A Donut Library május vége helyett csak június 21-én adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját. Ennek alapján árbevételük az előző esztendőhoz hasonló volt, a profit viszont a negyedére zuhant. 

A NER udvarhölgyei a jelek szerint nehezen boldogulnak a közteherviseléssel. Áprilisban Mészáros Lőrinc lánya került fel az ÁFA-bevallási kötelezettségüknek legalább két éve eleget nem tevő adózók szégyenlistájára. 

Mészáros Lőrinc lánya is a NAV szégyenlistáján | Alfahír

Közzétette a NAV azoknak a magánszemélyeknek, gazdasági társaságoknak és egyéb szervezeteknek a listáját, amelyek legalább két éve nem tettek eleget áfa-bevallási kötelezettségüknek. A lista döbbenetesen hosszú, az adóhatóság 2026 oldalon keresztül sorolja azt a közel 27 ezer adózót, illetve adataikat, akik mulasztottak. Ezen a listán szúrta ki a G7 Mészáros Lőrinc lányát.