Egyelőre annyi biztos, hogy most még nincs ellenzéki megállapodás Budapesten

Egyelőre annyi biztos, hogy most még nincs ellenzéki megállapodás Budapesten

Forrásaink szerint az Indexen ma megjelent cikk elsősorban arra szolgál, hogy az MSZP-s színekben politizáló Molnár Zsolt ismételten nyomást gyakoroljon a fővárosi LMP-re. A portálnak a szocialista politikus azt hangsúlyozta, hogy a Jobbikkal sikerült egyezségre jutni, ma pedig az LMP-vel akarják lezárni a "függőben lévő kérdéseket". (A balliberális oldal az ökopárttal nem túl kegyes, elvárja tőlük, hogy logóval is támogassák a jelölteket, miközben a Jobbik jelezte, Karácsony Gergelyt nem tekinti a párt saját főpolgármester-jelöltjének, így nem is fog odaállni mellé formálisan).

A portál által polgármesteri lista ez alapján tehát egyáltalán nem végleges, így például Gy. Németh Erzsébet (DK) XVII. kerületi indulása mögött sincs meg az ellenzéki megállapodás.

Soroksár kapcsán már régóta valószínűsítik a Jobbik főszerepét, így a helyben beágyazott és ismert Bereczki Miklós indulása kézenfekvő lenne. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor Bencsik János, a párt budapesti elnöke csak annyit közölt az Alfahírrel, hogy az ellenzéki egyeztetéseknek Budapesten ma lesz még egy fordulója, ahol akár végleges megállapodás is születhet, azonban addig

"nem akarnak teret adni a találgatásoknak".