Munkaerőhiány: Vidékről küldenek erősítést a budapesti kormányablakokhoz

Munkaerőhiány: Vidékről küldenek erősítést a budapesti kormányablakokhoz

Minden járási hivatalból két embert a fővárosba küldenek a budapesti kormányablakokba az utóbbi hetekben már kezelhetetlenné vált munkaerőhiány csökkentésére - értesült a Népszava.

A múlt héten Gulyás Gergely is elismerte a kormányinfón, hogy valóban problémák vannak a kormányhivataloknál és akadozik az ügyintézés. Azonban szerinte nem országos problémáról van szó, ugyanis csak Budapesten és Pest megyében vannak gondok.

"Több élő munkaerőre van szükség. Ezt meg lehet oldani, a megyében is van még lehetőség arra, hogy további köztisztviselők álljanak rendelkezésre. Az a cél, hogy ez pár napon belül megtörténjen"

- mondta még múlt hét csütörtökön a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke szerint ezzel a lépéssel csak az azonnali botrányt sikerül átmenetileg elfednie a kormánynak, hiszen a döntés tovább fokozza a feszültséget a közszférában. Boros Péterné szerint joggal lehet attól tartani, hogy a példátlan döntés újabb távozási hullámot indít el a kormányhivatalokban.