Egymásnak esett a Fidesz és a KDNP Szécsényben

Egymásnak esett a Fidesz és a KDNP Szécsényben

Hatalmi ellentétek miatt repedezik a Fidesz-KDNP-szövetség Szécsényben - írja a Magyar Hang. A nógrádi városban Orbán Viktor pártja fordult szembe a kereszténydemokratákkal és vette semmibe a KDNP-sek javaslatát, akik az eddigi fideszes polgármestert, a 2010 óta regnáló Stayer Lászlót indították volna újra az őszi önkormányzati választáson. A Fidesz viszont a párt helyi elnökét, Varga Bélát indítja. Arra hivatkoznak, hogy a megyei szervezetek megállapodása alapján ők jelölhetnek. A két párt most a Facebookon üzenget egymásnak.

A jelenlegi polgármester korábbi kampányfőnökét okolja a kialakult helyzetért. Stayer László szerint Velenczei Norberttel korábban azért romlott meg a viszonya, mert a bizalmi ember önkormányzati pozícióit megszüntették. A Magyar Hang viszont azt írja, hogy valójában 

az EU-s pályázatokból való visszaosztásokon, baráti vállalkozók foglalkoztatásán és a Fideszhez közeli káderek pozícióba helyezésén vesztek össze.

Korábban írtunk az akkor még viszonylag csendesen zajló üzengetésről, amelynek a helyiek szerint az az oka, hogy a Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője védi Varga Bélát, mivel az állami pénzek elosztásával kapcsolatban jóval gördülékenyebben dolgozik együtt vele, mint Stayerrel. Nem véletlen, hogy Varga Béla azután is részt vehetett a város életében, hogy kétes ügyei miatt összetűzésbe került a polgármesterrel. Vargáról egyébként még 2016-ban írta meg a Magyar Narancs, hogy egy olyan közalapítványnak az elnöke, amelyen keresztül családi cége többször is tízmilliós támogatáshoz jutott. 

Stayer még 2017 végén felfüggesztette tagságát a Fideszben. A Magyar Hang szerint azután mérgesedett el teljesen a viszony és robbant ki a nyilvános háború, hogy a polgármestert idén áprilisban több mint egymillió forintos pénzbírsággal sújtották, mert 2015-ben önkényesen lekapcsolta a város internetszervereit.