Ukrán vendégmunkás verte össze a fővárosi buszsofőrt

""

Ukrán vendégmunkás rontott rá másfél hete egy fővárosi buszsofőrre. A férfit ugyan gyorsan elítélték - egy év felfüggesztettel megúszta -, viszont azt nem közölték, hogy milyen jogcímen tartózkodott az országban. Az Alfahír megkeresésére küldött rendőrségi válaszból kiderül:

"Az ukrán állampolgár a rendelkezésre álló adataink szerint munkavégzés céljából tartózkodott jogszerűen Magyarországon."

A férfi július 21-én reggel két alkalommal hátulról megütötte a Keleti pályaudvar mellől Hatvanba induló vonatpótló busz sofőrjét, mert a buszvezető közölte vele és társával, hogy ittasságuk miatt nem engedheti fel őket a járatra.

A buszsofőr azonnal értesítette a rendőrséget, akik az elkövetőt pár percen belül elfogták és bűnügyi őrizetbe vétele, valamint gyanúsítotti kihallgatása mellett kezdeményezték a kerületi ügyészségnél a férfi bíróság elé állítását.

Megmutatjuk, miért jönnek hazánkba az ukrán vendégmunkások

Hazánk egyik legégetőbb problémája az elvándorlás, valamint az olcsó keleti munkaerő megjelenése. Míg a fiatalok elköltöznek hazánkból, sorra átveszik helyüket ukrán, török, indiai, vagy éppen mongol munkavállalók. A kormány pedig hallgatólagosan támogatja a keleti munkások migrációját. De miért is jönnek ide? Mi várja őket? Körül néztünk a külföldiek számára fenntartott hazai munkaerőpiacon.

Jelenleg több tízezer ukrán vendégmunkás tartózkodik az országban. A kormány ugyan megállíthatná beözönlésüket, de inkább milliárdokkal támogatja az elhelyezésükre szolgáló munkásszállók felújítását. Tavaly 53 ukrán vendégmunkás kiutasítását kellett elrendelni különböző törvényszegések miatt.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

sss
2019. november 20. | 13:37
Hétfőn az üggyel összefüggésben két, prostituáltként dolgozó nőt is elvittek a rendőrök a Marina Part Lakóparkból.
1
sss
2019. november 20. | 11:45
A következő év elején több mint egymilliárd forintos hiánnyal kell szembesülnie az önkormányzatnak. Jövő héten alakulhat az új képviselő-testület.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. november 20. | 13:37
Hétfőn az üggyel összefüggésben két, prostituáltként dolgozó nőt is elvittek a rendőrök a Marina Part Lakóparkból.
sss
2019. november 19. | 13:20
Rendkívüli módon meglátszik az adószigorítás a nyugdíj- és egészségkasszák befizetésein, a munkáltatói hozzájárulások drasztikus visszaesését az egyéni befizetések tudták valamelyest kompenzálni. Nagy sikere van viszont az önsegélyező pénztárakon belül a jelzáloghitel-törlesztések támogatásának.