Piáért és krumpliért bérelt fel a kocsmárosnő egy férfit, hogy meggyilkolja kutyáját

állatkínzás
Szurkolók az állatkínzás ellen/Facebook

B. Zsuzsa kocsmáros krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett egy korlátozott értelmi képességű férfinek azért, hogy agyonverje Léna nevű kutyáját, aki a rossz bánásmód miatt már ismert volt az állatvédők előtt – írja a Bors.

A bérgyilkos a kocsmárosnő gyerekei előtt verte agyon a kutyát, aki még élhetett, amikor elásták.

A baranyai Dencsházán történt ügyben állatkínzás miatt indított nyomozást a rendőrség.

Nagy Mónika állatvédő a lapnak azt mondta, a kutya hátra volt kötve a kertben, elszakítva külvilágtól, de ha néhanapján elszökött, nagyon barátságos volt mindenkivel, minden kutyussal játszani akart. A kocsmárosnő egyszer már próbált tőle megszabadulni, ezért új gazdát kerestek Lénának. Volt is jelentkező, de a nő nem adta oda az állatot, inkább felbérelte Lajost, aki

„először egy baltával agyonverte a kutyát az ólban, elásta az udvaron, majd véres ruhában bement a kocsmába és inni kezdett.”

A kutya állítólag az első ütés után menekült volna gazdáihoz, de azoktól nem kapott segítséget.

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen vezetője néhány társával azonnal a városba indult, ahol a kocsmába betérve krumplival fizettek.

„Mondtuk, úgy tudjuk, errefelé ez a divat, hogy ezzel fizetnek”

A nő elfogadta, de aztán rendőrt hívott. A társaságot ezután bevitték a rendőrségre, ahol ők is feljelentést tettek. Kapin szeretné elvinni az ügyet a bíróságra és figyelemfelhívó demonstrációt is szerveznek a kocsma elé.

„Ez az eset az extra kegyetlen állatkínzások közé tartozik, így ha ezért nem kap az illető büntetést, akkor az az állatvádelem megcsúfolása lesz”

-tette hozzá.