Még a marhákat is tilos lenne olyan forró buszokon szálllítani, mint a BKV-járatok

tehén

Szombaton mi is beszámoltunk róla, hogy milyen elviselhetetlen a hőség a BKV buszain és villamosain, vagy épp a hármas metrón:

Negyven fokos buszokon pácolódnak az utasok a fővárosban

Persze ez még kellemes tavaszi idő az egyik villamos vezetőfülkéjéhez képest: ott 50 fokot is mértek már. Péntek délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - derül ki a Közlekedő Tömeg Egyesület felméréséből.

Ma szintén a Közlekedő tömeg írja, hogy a hőségriasztás ellenére több mint 300 buszon nem működik a klíma, ami 40 fokos utasteret jelenthet.

Az EU 2005/1/EK rendelete alapján ilyen körülmények között tilos szállítani a szarvasmarhákat, ha valaki mégis így tesz, súlyos büntetéssel számolhat.

Az év legmelegebb napja vár ránk

Hétfőn mind itt sülünk, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 33-39 °C várható, a déli országrészben akár 40 fokot is mutathat a hőmérő. Az ország jelentős részére másodfokú, négy megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki. Kedden viszont kisebb lehűlés érkezik, ami a Dunántúlon 24-29 fokot jelenthet, máshol még mindig 30-35 °C körüli hőmérsékletet.