Klímát a kórházakba, avagy követi-e az adományozók jótékonyságát a kormány?

Klímaszerelés
Orosvári Zsolt/Facebook

Felfüggeszti tevékenységét Orosvári Zsolt, aki az elmúlt hónapokban számos kórházi gyermekosztály klimatizálását szervezte meg adományokból, jótékony klímás cégek közreműködésével. A korábban kórházi kísérőágyak vásárlásáról megismert civil aktivista nem akar belefolyni a választási kampányba, noha már így is érték támadások.

Most felfüggesztjük az akcióinkat, mert nem szeretnénk belekeveredni a választási csatározásokba!
A lehetséges folytatásról később döntünk

– közölte Facebook-oldalán Orosvári, miután felszerelték az utolsó klímákat is a Szegedi Gyermekklinikán.

Mint írta, újra példaértékű összefogásnak lehettek szemtanúi, hiszen első megkeresése után, örömmel segítették akcióját a résztvevők. Ez azt jelenti, hogy kílmakereskedő cégek ingyen, vagy legfeljebb beszerzési áron adtak légkondicionálókat, majd ezeket szintén adományként, díjmentesen szerelték fel az erre specializálódott vállalkozók.

Az akció keretében Szegeden a fertőző osztály teljes klimatizálását sikerült elérniük, 5 darab gép felszerelésével.

Egy nappal korábban Székesfehérváron a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán fejezték be a teljes fejlesztést, előtte pedig a fővárosi Bethesda Gyermekkórház kapott eszközöket, így mindhárom intézmény gyermekosztályán komplett klimatizálást értek el.

Orosvári Zsoltot a kórházi ágyas, valamint klímás akcióját követően két jótékonysági díjra is jelölték.

Vagy szomorkodunk a hiányosságok miatt, vagy azok, akik még tudnak gondolkozni és nem csak egymást gyűlölni, egyszerűen megpróbálják megoldani a gondokat

- foglalta össze az Alfahírnek adott interjújában, hogy mi mozgatja ezeket az akciókat.

„Két hétig egy autóból figyeltek a házunk előtt" - interjú a kórházaknak ágyakat és légkondikat adományozó Orosvári Zsolttal

A magyar társadalomból nem a jóindulat, hanem a cselekvőkészség hiányzik. Azonban ha az emberek megtalálják azt a személyt, akitől megoldást remélhetnek problémáikra, képesek aktivizálni magukat. Orosvári Zsolt tavaly novemberben megelégelte, hogy a kórházi gyermekosztályokon éjszakázó szülők a földön kénytelenek aludni, így Ágyat az Anyukáknak!

Most pedig úgy látja, a felfüggesztést követően a kormány is léphetne egy nagyot, és megoldhatná a kórházakban fennálló klimatizálási problémákat. Korábban már sikerült: a gyermekeik mellett éjszakázó szülőknek az Orosvári-féle, mintegy 400 kempingágyat jelentő adományozást követően az Állami Egészségügyi Ellátó Központ talált pénzt arra, hogy megoldjon egy több évtizedes hiányosságot, és rendezze az ágykérdést.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss