Klímát a kórházakba, avagy követi-e az adományozók jótékonyságát a kormány?

Klímát a kórházakba, avagy követi-e az adományozók jótékonyságát a kormány?

Felfüggeszti tevékenységét Orosvári Zsolt, aki az elmúlt hónapokban számos kórházi gyermekosztály klimatizálását szervezte meg adományokból, jótékony klímás cégek közreműködésével. A korábban kórházi kísérőágyak vásárlásáról megismert civil aktivista nem akar belefolyni a választási kampányba, noha már így is érték támadások.

Most felfüggesztjük az akcióinkat, mert nem szeretnénk belekeveredni a választási csatározásokba!
A lehetséges folytatásról később döntünk

– közölte Facebook-oldalán Orosvári, miután felszerelték az utolsó klímákat is a Szegedi Gyermekklinikán.

Mint írta, újra példaértékű összefogásnak lehettek szemtanúi, hiszen első megkeresése után, örömmel segítették akcióját a résztvevők. Ez azt jelenti, hogy kílmakereskedő cégek ingyen, vagy legfeljebb beszerzési áron adtak légkondicionálókat, majd ezeket szintén adományként, díjmentesen szerelték fel az erre specializálódott vállalkozók.

Az akció keretében Szegeden a fertőző osztály teljes klimatizálását sikerült elérniük, 5 darab gép felszerelésével.

Egy nappal korábban Székesfehérváron a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán fejezték be a teljes fejlesztést, előtte pedig a fővárosi Bethesda Gyermekkórház kapott eszközöket, így mindhárom intézmény gyermekosztályán komplett klimatizálást értek el.

Orosvári Zsoltot a kórházi ágyas, valamint klímás akcióját követően két jótékonysági díjra is jelölték.

Vagy szomorkodunk a hiányosságok miatt, vagy azok, akik még tudnak gondolkozni és nem csak egymást gyűlölni, egyszerűen megpróbálják megoldani a gondokat

- foglalta össze az Alfahírnek adott interjújában, hogy mi mozgatja ezeket az akciókat.

„Két hétig egy autóból figyeltek a házunk előtt" - interjú a kórházaknak ágyakat és légkondikat adományozó Orosvári Zsolttal

A magyar társadalomból nem a jóindulat, hanem a cselekvőkészség hiányzik. Azonban ha az emberek megtalálják azt a személyt, akitől megoldást remélhetnek problémáikra, képesek aktivizálni magukat. Orosvári Zsolt tavaly novemberben megelégelte, hogy a kórházi gyermekosztályokon éjszakázó szülők a földön kénytelenek aludni, így Ágyat az Anyukáknak!

Most pedig úgy látja, a felfüggesztést követően a kormány is léphetne egy nagyot, és megoldhatná a kórházakban fennálló klimatizálási problémákat. Korábban már sikerült: a gyermekeik mellett éjszakázó szülőknek az Orosvári-féle, mintegy 400 kempingágyat jelentő adományozást követően az Állami Egészségügyi Ellátó Központ talált pénzt arra, hogy megoldjon egy több évtizedes hiányosságot, és rendezze az ágykérdést.