A bajai önkormányzati lapban elcsúfított képpel jelentek meg az ellenzéki jelöltek

A bajai önkormányzati lapban elcsúfított képpel jelentek meg az ellenzéki jelöltek

A Bácskai Napló tagadja, hogy eltorzították volna a képeket, egy ellenzéki helyi jelölt videóján azonban egyértelműen látszik: „valakik” belepiszkáltak a képekbe.

Eltorzították az ellenzéki képviselők arcát a bajai önkormányzati újságban – írta meg a 444.hu Dani Gitta helyi ellenzéki képviselőjelölt Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

„Így torzítják el a valóságot, így lehetetlenítik el az embereket, így működik a helyi lakájmédia, a mi pénzünkből. A több tízezer példányban a postaládákba került Bácskai Napló aljasul groteszkké torzította az arcunkat!”

- közölte a Facebook-oldalán Dani Gitta, aki egy videót is mellékelt a torzítás szemléltetéseként.

„Bandzsa, ördögi tekintetek, foltos sötét arcok, eltüntetett vagy éppen összehúzott szemöldökök, átrajzolt, elcsúfított arcvonások mind a 11 jelölt esetében. A mellékelt videón látható a hamisítás ténye. Elvárom, hogy a Bácskai Napló kiadója a Baja Marketing Kft. ismerje el a hamisítás tényét, nevezze meg a felelősöket és kérjen bocsánatot a lap következő számában, valamint tegye közzé a @Sikeres Bajáért Egyesület mind a 11 jelöltjének hiteles képmását a manipulált képeknek megfelelő terjedelemben!”

- hívta fel a figyelmet az ellenzéki képviselőjelölt.

Dani Gitta szerint az önkormányzati tulajdonú Baja Marketing Kft. által kiadott Bácskai Napló hosszú évek óta folyamatos és szándékos jogsértést követ el a Legfelsőbb Bíróság ítéletei és a 6.1 millió Ft kiszabott bírság ellenére.

„A város lakosságának joga van tudni, hogyan hazudják el évek óta a valóságot, hiteltelenítik el az embereket!”

- tette hozzá a Facebook-oldalán.

 

 

A 444.hu megkereste az ügyben érintett önkormányzati lapot. A Bácskai Naplónál tagadták, hogy módosították volna az ellenzéki jelöltek képeit:

„Nem torzítottuk el egyik jelölt arcát sem.”

A 444. hu rákérdezett, hogy a hivatalos kampányfotókhoz képest akkor hogyan lett egyesek orra nagyobb, mások bőre sötétebb vagy a nyaka görbe. A laptól erre azt a választ adták, hogy nem változtatták meg a képeket, és hogy az általuk végzett „egyetlen beavatkozás” annyi volt, hogy eltüntették az eredeti képeken látható feliratokat-szövegtöredékeket.

Miután a 444.hu ismét rákérdezett, hogy mégis akkor hogyan változtak meg a képek jól láthatóan, azt válaszolták a Bácskai Naplónál, hogy ők eddig ezúttal sem és ezután sem manipuláltak képeket, majd egy újabb kérdés közben a 444.hu újságírójára csapták a telefont.