Fideszes lap: jönnek a muszlimok és megeszik a kutyáinkat, ha nyer az ellenzék

Fideszes lap: jönnek a muszlimok és megeszik a kutyáinkat, ha nyer az ellenzék

Csodálatos alkotás jelent meg a dunaújvárosi önkormányzati hetilapban arról, hogy ha Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő lesz a város közös ellenzéki polgármestere, akkor jönnek majd a migránsok és megeszik a kutyákat, macskákat.

Nem érti? Segítünk elmagyarázni.

Az általános iskolai szintű fogalmazvány megpróbálja levezetni, hogy miután Nagy-Britanniában az ott élő kisebbségek kedvéért nem tiltották be a kutya- és macskahús emberi fogyasztását, ez vár Magyarországra is: ha Pintér Tamásék nyernek, jönnek a migránsok és megeszik Nárciszt.

Dunaújvárosi Hetilap

A cikk azon túl, hogy nem értelmezi a húsfogyasztás és az állat leölése közötti jogi különbségeket (hiszen utóbbit az állatvédelmi törvények külön úton is tiltják), azzal az aprósággal sem foglalkozik, hogy a muszlimoknál a kutyahús evése szigorúan tiltott (a keresztényeknél nem), ráadásul köztudott, hogy a kutyákat nem közel-keleti, hanem távol-keleti régiókban fogyasztanak, leginkább Kínában, Vietnámban, Indonéziában, Thaiföldön vagy Dél-Koreában.

Most hadd ne kelljen már ide írni egy kínai büfés viccet.

Ha pedig azon is túllendülünk, hogy a cikk szerint az asszimiláció azt jelenti, hogy egy erőszakos kisebbség elnyomja a többségi kultúrát, és maradunk a szívünknek kedvesebb állatvédelem területén, akkor azt már tényleg csak félve jegyezzük meg, hogy jelenleg az Orbán-kormány az, ami legyinteni is lusta az állatvédőkre, nemhogy elismerné, finanszírozná tevékenységüket.

És ez azért is baj, mert a hazai állatkínzási ügyekben valójában még annyi logika sincs, mint a kutyaevésben.

Hiszen ezekben a távol-keleti országokban legalább élelmiszernek tekintik az adott állatot, így ha számunkra undorító is, de mégis oka, értelme van annak amit csinálnak. Ezzel szemben itthon hétről hétre számolunk be olyan esetekről, melyek során öncélúan kínoztak és öltek meg háziállatokat olyan pszichopaták, akik később

egy nyugodtan végig ült bírósági tárgyalásról szabadlábon távozhattak. Na, ez a baj.

De ha már mindenképpen követni akarjuk azt a mélyprimitív általánosítást, hogy melyik népcsoporthoz köthető a kutya- és macskaevés (és illedelmesen nem beszélünk ennek európai hagyományairól), a vicc kedvéért megjegyezhetjük azt az egyáltalán nem vicces tényt is, hogy a Fidesz-kormány letelepedési kötvényprogramjában pont Kínából érkezett több tízezer ember Magyarországra.

A Dunaújvárosi Hetilap egyébként önkormányzati pénzből, tehát adóforintokból működik. Az Alfahír megkeresésére Pintér Tamás azt mondta, pontosan tudják, hogy kik és miért íratják ezeket a cikkeket, és teljesen alkalmatlannak tartják a városvezetésre azokat, akiknél ez a szint.