Tagadják a fideszesek, hogy ők tépték volna le az ellenzéki plakátokat

Tagadják a fideszesek, hogy ők tépték volna le az ellenzéki plakátokat

Láng Zsolt II. kerületi polgármesteri kabinetjének gépjárművezetője a hivatali, önkormányzati autóval kísérte a fideszes polgármesternek plakátoló cég munkatársait, ezt örökítette meg és tette fel a Facebookra Őrsi Gergely ellenzéki polgármesterjelölt. A felvétel szerint Őrsi személyesen kérte számon az éjszaka plakátportyázó hivatali dolgozót és a társaságában lévőket, akik mindent tagadtak.

Az Index megkeresésére a II. kerületi önkormányzat ezt írta:

Miután kerületszerte százával tűnnek el nyomtalanul plakátjaink, illetve a rongálások száma is jelentős, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség mint jelölő szervezet által hivatalosan megbízott társaság az Áldás utcában helyezett ki újakat az ellopott táblák helyére. A tevékenységet tehát véletlenül sem a Polgármesteri Hivatal dolgozója vagy dolgozói végezték. Az érintettek minden alkalommal azzal a határozott utasítással indulnak útra, hogy az ellenfél plakátjait nem rongálhatják meg, nem távolíthatják el. Mint ahogyan arra is megkérjük őket, hogy ha bármilyen – akár saját, akár ellenzéki – plakátot nem megfelelően rögzítve találnak, gondoskodjanak annak biztonságos visszahelyezéséről a gyalogosok, a közlekedés minden más résztvevője és a városkép védelmében. Mi ezt természetesnek éreztük, minden eddigi választási kampányban hasonlóan jártunk el, és még emlékszünk azokra a jelöltekre, akik ezért nem rendőrt hívtak ránk, hanem köszönetet mondtak nekünk.

A videón látható jelenetben a gyalogosközlekedést akadályozó módon lecsúszott Őrsi Gergely plakátok visszaszerelését rögzítették, amit egyébként a jelenethez tartozó hanganyag is megerősít. Bár az ellenzéki jelöltek közösségi oldalaikon büszkén posztolják saját hasonló cselekedeteiket, a mi esetünkben ugyanezt arra akarták felhasználni, hogy hazugságokkal botrányt gerjesszenek. A kihívott rendőrök azonban semmilyen jogsértést nem állapíthattak meg – tekintve, hogy nem volt mit –, és az állításokkal szemben senkinél nem találhattak leszerelt ellenzéki táblákat.