Elismerte a Fidesz: mindenhol veszteséges az új stadionok üzemeltetése

""
Az új nyíregyházi stadion látványterve

Mindenhol veszteséges a stadionok üzemeltetése

- így indokolta Nyíregyháza fideszes polgármestere a város közgyűlésében, hogy miért adja át az államnak ingyen épülő stadionját. A 10,5 milliárdos projekttel kapcsolatban Kovács Ferenc leszögezte, hogy 

nem kívánjuk üzemeltetni, de attól még Nyíregyházán lesz a stadion, hogy az állam tulajdona.

A polgármester a 8000 férőhelyes stadionnal kapcsolatban gyakorlatilag bevallotta azt, amit a nyilvánosságra került adatokból eddig is tudni lehetett: teljesen indokolatlanul költenek állami pénzből százmilliárdokat arra, hogy gyengén teljesítő NB I-es, II-es és III-as csapatok minőségi körülmények között léphessenek pályára százas nagyságrendű közönség előtt.

A nyíregyházi ellenzéki pártok szerint felesleges az új stadion, hiszen a jelenlegire közel 1,5 milliárd forintot fordított a település az elmúlt években és kielégíti a nézői igényeket. A teljes összefogás résztvevői külön újságban mutatják be, hogy milyen egészségügyi fejlesztésekre lehetne elkölteni a komplexumra szánt összeget.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Hetekbe telhet, amíg Ausztriának új kormánya lesz.