Veres Pál: Miskolc győzött

""
Veres Pál Miskolc megválasztott polgármestere
Tobai Richárd

14%-kal győzte le Veres Pál fideszes ellenfelét, Alakszai Zoltánt. Az ellenzéki pártok által támogatott jelöltnek a közgyűlésben is biztos háttere lesz: a 19 körzetből 14-et hoztak az ellenzéki önkormányzati képviselőjelöltek. Veres Pált ünneplő tömeg fogadta az ellenzéki eredményváróban.

Én azt gondolom, hogy miskolc győzött ma

- így kezdte Miskolc megválasztott polgármestereként első sajtótájékoztatóját Veres Pál. Az iskolaigazgató 14%-kal győzte le a fideszes Alakszai Zoltánt, aki a jelenlegi polgármesterrel együtt gratulált neki telefonon.

Veres Pál hihetetlen nagy felelősségnek nevezte, hogy ekkora arányban bízták rá a város vezetését, de azt mondta: örömmel fog hozzá holnap, hiszen erre vállalkozott. Úgy fogalmazott: most jön a munka neheze, mert szeretne

integráló polgármester lenni

azaz mindenkivel együttműködni, aki Miskolcért szeretne tenni.

A kampánnyal kapcsolatban azt mondta, hogy az "sötétebbre" sikerült, mint amit szeretett volna, de erről nem most kell beszélni.

Szeretnénk azt elérni, hogy végre a várospolitika lesz a meghatározó Miskolc életében

- fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatnak vezetése alatt a megyeszékhelyen élők. A megválasztott polgármester minden támogatójának megköszönte azt, hogy a változásra szavaztak.