Orbán kapott egy buktát Jakabtól, és ész nélkül nyilasozni kezdett

Orbán kapott egy buktát Jakabtól, és ész nélkül nyilasozni kezdett

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője korábban egy szatyor száraztésztát adott Orbán Viktornak a parlamentben, utalva arra, hogy sok embernek ilyen megalázóan veszik meg a szavazatát.

Ma újabb ajándékkal lepte meg, ezúttal egy buktával.

A süteményt rögtön elvették a miniszterelnök asztaláról:

Jakab felszólalásában arról is beszélt, hogy a Tízparancsolatból a legfontosabb úgy szól, hogy „Ne ölj!”, azonban ma Magyarországon mintegy 24 ezer ember hal meg évente pusztán azért, mert elégtelen egészségügyi ellátást kap.

Többek között ezzel kapcsolatban várt választ a kormányfőtől, odaszúrva azzal, hogy

Őszintén, csak az igazat, papír nélkül, ha lehet!

A miniszterelnök erre mégiscsak papírról olvasta fel válaszát, ami nagyjából annyiból állt, hogy most többet költenek az egészségügyre mint a szocialista kormány idején történt, és ezt a teljesen lényegtelen információt össze is kötötte azzal, a Jobbikot ne zavarja ez a téma, hiszen a választásokon együttműködtek a szocialistákkal. Ezt követően folyamatosan kisnyilasnak kezdte hívni a jobboldali ellenzéki pártot, az egészségügyről és a több tízezer meghalt magyarról így nem esett több szó.

Jakab válaszában azt mondta, kormányprogramnak jobb lenne az, hogy „ne lopj, ne hazudj és ne ölj” ahelyett, hogy „folytatjuk”, mert „abba egy nemzet fog belepusztulni”.

A frakcióvezető szerint ezt üzenték meg Orbán Viktornak október 13-án mintegy négymillióan azok, akik nemet mondtak a lopásokra, az arroganciára, a fenyegetőzésre.

Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik már 250 sajtópert nyert meg azokkal a fideszes sajtótermékekkel szemben, amiket Orbán Viktorék nemzetstratégiai fontosságúnak minősítettek, a jobbikos politikus szerint ez azt jelenti, hogy a hazudozás a kormánynak nemzetstratégiai jelentőséggel bír.