Felfüggesztett mentelmi joggal díjazná az ügyészség Varju László tavalyi földharcos mutatványát 

""
Varju László a biztonsági őr alatt talán éppen az ősi vádliszorító technikát alkalmazza.

Komolyan jó lenne megtudni, hogy mire megy el az MTVA-hoz juttatott több tíz milliárd forint közpénz, mert a Legfőbb Ügyészség legutóbbi közleményéből az derül ki, hogy nagyon nem a megfelelő embereket fizetik meg belőle. A közleményben eredetileg arról írnak, hogy indítványozták Varju László mentelmi jogának felfüggesztését, a tavaly decemberi, tévészékháznál történt események miatt.

A DK-s politikus ugyanis az ügyészség szerint garázdaságot, súlyos testi sértést követhetett el, amikor az MTVA székházában megfogta a ráküldött öt biztonsági őr közül az egyiknek a lábát, mire az elesett és

"nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett",

de azt is felróják a képviselőnek, hogy

"megszorította egy biztonsági őr vádliját". 

A kérdés adott: mennyire lehet alkalmas az a biztonsági őr bármilyen szakmai feladat ellátására, aki nem bír el a földön fetrengő Varju Lászlóval. A DK-s politikust és úgy általában a DK-s politikusokat a kormányhoz köthető celebek előszeretettel sorolják a "testnevelésből felmentettek" csoportjába.

Mennyire elszomorító, hogy évi 100 milliárdból még azt sem tudják megoldani, hogy ezektől az általuk lenézett emberektől csak ilyen, súlyosnak mondható veszteségek árán tudják csak megvédeni a közmédia épületét? Mi lett volna akkor, ha egy dühöngő Berki Krisztián rontott volna be a szerkesztőségbe?

Varju László egyébként most már hivatalosan is kérvényezheti Gyurcsány Ferencnél a "DK rosszfiúja"-címet, ugyanis ez már a második alkalom, hogy indítványozzák mentelmi jogának felfüggesztését. Az Országgyűlés hétfőn egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát. A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.