Kocsis Mátééknak egyre nehezebb nem elmenni a fizikai erőszakig a parlamentben

Kocsis Mátééknak egyre nehezebb nem elmenni a fizikai erőszakig a parlamentben

Frissítés: Kocsis Máté közleményben reagált:

"A Népszava és a 444 állításával szemben a Bayer Showban az hangzott el Hadházy Ákos múlt heti parlamenti akcióját értékelve, hogy "szerintem véget ért az a kor, amikor szótlanul és némán és tettek nélkül tűrjük azt, hogy a legdurvább gyalázkodások menjenek. A tettek alatt nem fizikai tetteket értek. Azt állítom, hogy az országgyűlési törvény fegyelmi szabályaira vonatkozó passzusokat durván szigorítani kell".

Azok a szerkesztőségek, amelyek fizikai erőszak kilátásba helyezéséről írnak, valótlanságot állítanak. Velük szemben pert indítok."

Korábban írtuk:

A 444 vette észre, hogy Bayer Zsolt vasárnap esti műsorában Kocsis Mátéval, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével beszélgettek Hadházy Ákos múlt heti akciójáról.

Nagyon nem lesz mit magyarázni, álljon itt a teljes kérdés-válasz.

Bayer Zsolt: "Provokatív lesz az első kérdésem: hogy lehet ezt kibírni úgy, hogy az ember nem... ragadtatja el magát... mondjuk akár a fizikai erőszakig? És ezt most nem tréfából kérdezem, halálosan komolyan. Isteni szerencse, hogy én nem vagyok parlamenti képviselő, mert valószínűleg nekem nem menne."

Kocsis Máté: "Nagyon nehéz és egyre nehezebb, ez nem titok. A kérdés nem provokatív egyébként, hanem teljesen életszerű, mert az életszerűség azt diktálná, hogy akkor ez következzen, amit mondasz. Két dolog sarkall minket önuralomra mindig: az egyik az, hogy mégiscsak a magyar országgyűlés épületében vagyunk, a nemzet templomában, amit lehet, hogy a velünk szemben ülők nem tartanak tiszteletben, de mi tiszteletben tartjuk. A másik pedig az, ami nem a tisztelet megfontolása okán, hanem a politikai megfontolás okán fogalmazódik meg: hogy pont ez a céljuk. Tehát ők akkor jutnak majd el a céljukig, amikor a legdurvább, legalávalóbb, leggusztustalanabb, legízléstelenebb provokációk nyomán egyszer csak 133 képviselő föláll - egyébként joggal tenné, egyébként most már lassan úgy érzem, hogy joggal tenné - és így rendezné el a sérelmét. Ekkor érnének ők el odáig, addig a célig, ahova vágytak, és nyilván ezt az örömöt nem szabad nekik megadni."

Itt pedig a videó: