Több évnyi szakmaiatlan vezetés miatt már válságmenedzser kell a miskolci tömegközlekedéshez

""
MVK Zrt,

Tragikussá vált a helyzet az MVK. Zrt.-nél, több évnyi nemtörődömség és szakmaiatlan hozzáállás miatt az utazók igényeivel összeegyeztethetetlen járatritkítást jelentettek be, ezért válságmenedzsert nevez ki Miskolc új vezetése a helyzet megoldása érdekében - írja közleményében a város új polgármestere, Veres Pál.

A közlemény szerint az új biztos feladata lesz, hogy a lakosság bevonásával tegye rendbe a mára kaotikussá vált miskolci tömegközlekedési helyzetet. A polgármester a szakmai szervezetekkel és szövetségekkel is együttműködve keres megoldást a tarthatatlan állapotokra, miután az MVK Zrt. az elmúlt napokban semmilyen eredményre nem jutott a helyzet kezelésében, hiába ajánlott fel és biztosított a Városháza minden segítséget. Azt is írják, hogy a helyzet

alapos kivizsgálást és a felelősség haladéktalan megállapítását is igénylik, mert megengedhetetlen, hogy egy miskolci, önkormányzati társaság ennyire alacsony színvonalon teljesítsen. 

A cég jelenlegi vezetésének a közlemény szerint kilenc hónapja volt a helyzet menedzselésére, de javulás helyett tovább romlott a tömegközlekedés állapota. Ezt a sofőrhiány, a megoldatlan finanszírozás, a kialakult bérfeszültség és a tragikusan rossz tervezés régóta fennálló problémái okozták.

Arra emlékeztetnek a közleményben, hogy Veres Pál azonnali intézkedést kért kedden az MVK Zrt. vezetésétől, de nem tartották magukat a megbeszéltekhez, ezért is döntöttek a válságmenedzser kinevezése mellett.

Veres Pál Miskolc polgármestere

Veres Pál október 13-án, az ellenzéki összefogás színeiben győzte le a Fidesz polgármesterjelöltjét, Alakszai Zoltánt. Az addig regnáló településvezető, Kriza Ákos nem indult újra a posztért.