Fideszes vélemény Simonkáról: "puszta pártbeli jelenléte sértő, és visszataszító"

Fideszes vélemény Simonkáról: "puszta pártbeli jelenléte sértő, és visszataszító"

Mint az ismert, a fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György ellen maffiavádakat fogalmazott meg Polt Péter legfőbb ügyész, és több mint 8 év börtönnel fenyegette meg. Azonban Simonka György ennek ellenére is a magyar parlament tagja, a Fidesz-frakcióból sem kellett - még csak átmenetileg sem - távoznia, és választókörzetében, Dél-Békésben is viheti az ügyeit.

Jellemző, hogy még mindig olyan ereje van, hogy a szocialisták közreműködésével megakadályozta, hogy Orosháza élére ellenzéki polgármester, Szabó Ervin kerüljön (az is beszédes, hogy az ellenzéket, és a változást akaró orosházi állampolgárokat eláruló MSZP-s Fetser Jánossal szemben sem léptetett életbe semmilyen szankciót a szocialista párt).

Mindenesetre, Simonka György igyekszik tartani a hatalmát otthon, és ha kell, akkor fideszes társait is eltakarítja az útból. Most korábbi jobbkeze, Galló Ferenc osztotta meg aggályait a Facebookon, és fordult Fidesz politikusaihoz:

"hogyan lehetséges az egy kormánypártban, hogy egy köztörvényes bűnök elkövetésével vádolt személy még tagja lehet ennek a pártnak!?"

Mint írta, hagyjuk már az ártatlanság vélelmét, az egy jogi kategória, majd felidézte a Borkai-ügyet, mely során a szexbotrányba keveredő Borkai Zsolt otthagyta a pártját. 

"Erkölcsileg, etikailag, ha a Főügyészség vádat emelt egy közszereplő ellen, és a vádemelésben 8,5 év fegyház büntetést kér a vádlottra, akkor az a minimum, hogy az ilyen cselekményekkel megvádolt személy fülét-farkát behúzva önként eltakarodik abból a pártból amelynek a tagja! Hiszen a puszta pártbeli jelenléte sértő, és visszataszító mindazon tisztességes párttársai számára, akik akár közszereplőként, akár „mezei talpasként” sikerre vitték az országos választásokon a Fideszt"

- fogalmazta meg sokak véleményét.

Majd ledobja az atombombát a 28 éve Fidesz-tag Galló Ferenc:

"Hogyan lehet elvárni egy átlag magyar adófizető állampolgártól azt, hogy tartsa be a törvényeket, ha azt látja, hogy egy választott képviselő az esküjét megszegve lop, csal, hazudik!"

Majd a Fidesz-tagság felé fordult:

  • Srácok, ti nem szégyenkeztek egy Simonka miatt?
  • Titeket nem zavar, hogy egy köztörvényes bűnökkel vádolt személy a párttársatok?
  • Titeket nem szembesítenek ezzel a ténnyel a barátaitok, vagy a választópolgárok?
  • Odajutunk, hogy egy tisztességes fideszesnek kell szemlesütve járni a megyében egy Simonka miatt?
  • Ti nem akartok tenni ez ellen, meddig tűritek meg a soraitokban Simonkát?

Ha válaszolnak, megírjuk.