Havi 1,6 millióért szerződött a Borkai-orgián résztvevő Rákosfalvy ügyvéddel a győri egyetem

Rákosfalvy Zoltán
Rákosfalvy Zoltán

Vélhetően elég komoly szám jönne ki akkor, ha össze tudnánk adni, vajon mekkora bevételei lehetnek Rákosfalvy Zoltán ügyvédnek: ő volt az a férfi, aki aktív résztvevőként szerepelt Borkai Zsolt győri polgármester mellett a hírhedt jachtos orgián.

Rákosfalvy ugyanis nem csupán háromszoros, évi több milliárd forint bevételt jelentő kaszinótulajdonos, és nem is csak az Audi-gyárnak helyet adó egykori terület átminősítésének és eladásának haszonélvezője volt, de még a busás ügyvédi megbízásokat is szépen behúzza.

A napi.hu csütörtöki cikkében például azt írta, tavaly pályáztatás nélkül úgy döntött a győri Széchenyi István Egyetem, hogy Rákosfalvy Zoltánt bízza meg jogi ügyeinek a képviseletére 24 hónapig (2018. április 16-tól 2020. április 15-ig), nem kevesebb mint nettó 38,4 millió forintért, tehát havonta kerek 1,6 millióért.

"Megbízó megbízza, megbízott pedig elvállalja a Széchenyi István egyetem fejlesztésével, ezen belül különösen az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatosan felmerülő ügyekben ügyvédi jogi képviselet és kapcsolódó feladatok, különösen hatósági ügyek intézésével kapcsolatos feladatok ellátását" - olvasható a cikk szerint a szerződésben.

A 444 szerint ráadásul nem csak az egyetem fizet neki komoly összeget, hanem a győri önkormányzat is: a Győr Projekt Kft. csak tavaly 24 millió forintra szerződött az irodájával jogi szolgáltatásokra, ami újabb, havi 2 millió forintot jelent.

Persze mindez csak a jéghegy csúcsa lehet. Rákosfavy egyébként megannyi NER-közeli üzletemberhez hasonlóan sportszövetségi vezető is volt: ugyan botránya miatt lemondott, de addig a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) működött elnökségi tagként.

Egyébként aranyos történet, hogy az ügyvédnek az Átlátszó szerint abban a balatoni luxus apartmanházban van lakása, ahol Polt Péter legfőbb ügyésznek is.