Év Egészséghőse közönségdíjat kapott a kórházi ágyakat és klímákat beszerző Orosvári Zsolt

Orosvári Zsolt
Orosvári Zsolt
Harmati András/Alfahír

Orosvári Zsolt, az Ágyat az anyukáknak, valamint később a Klímát a kórházakba kezdeményezések ötletgazdája nyerte el az Év Egészséghőse közönségdíját - írja a hazipatika.com.

Az idei évben immár harmadik alkalommal hirdette meg a Hazipatika.com az Egészséghősök pályázatát, amelynek keretében olyan hétköznapi hősöket kerestek, akik tevékenységükkel sokat tesznek más emberek életéért, egészségéért, helyes életmódjáért Magyarországon.

A pályázatra Orosvári Zsoltot is jelölték: az Alfahír szorosan nyomon követte az elmúlt egy évben a sárbogárdi, kétgyermekes édesapa munkásságát. A díjazott aktivista azt követően kezdett összecsukható kempingágyak adományokból való vásárlásába, hogy saját szemével látta, hogyan alszanak a földön, vagy székeken azok az szülők, akik gyermekük mellett töltik az éjszakákat a kórházakban.

Az akció keretében mintegy 400 modern kempingágyat szállítottak ki 30 kórház 50 gyermekosztályára.

Előtte, utána
Orosvári Zsolt/Facebook és Melega Krisztián/Orosházi Kórház/Facebook

Orosvári Zsolt az akcióját kibővítve végül több esetben is sikeres tárgyalásokat folytatott klímakereskedő, valamint az eszközöket beszerelő cégekkel, így azok jótékony alapon jelentős kedvezményeket –vagy a teljes költségeket átvállalva- segítettek négy kórházi gyermekosztály klimatizálásában is.

Orosvári Zsolt végül közönségdíjasként lett az Év Egészséghőse.

A szakmai zsűri tagjai dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója, 2017 Egészséghőse, Nagy-Tóth Ildikó, a Mályvavirág alapítvány elnöke, Zöldi Péter közgazdász, egészségügyi menedzser, a weborvos.hu ügyvezető igazgatója, az Orvosok Lapja lapmenedzsere, Farkas Dániel, a Star Network Influencer ügynökség szakmai vezetője és Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője voltak.