Kilenc németjuhász agyonvert tetemét találták meg Jászberényben, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

Kilenc németjuhász agyonvert tetemét találták meg Jászberényben, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

A Blikk számolt be az újabb kegyetlen és értelmetlen állatkínzásról: összesen kilenc kutyatetemet találtak kidobva. Azt feltételezik, hogy agyonverték az öt kis németjuhászt és az anyjukat, egy másik tenyésztő pedig három nagyobb kölyköt.

Tetemeiket bedobták a jászberényi gyepmesteri telep konténerébe, ott fedezte fel az egyik dolgozó. A rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta a nyomozást. Az ügyészség új vizsgálatot rendelt el, ám az sem állapított meg bűncselekményt. Igaz, a nyomozók pont a koronatanút, a telep állatorvosát nem hallgatták ki

- írja a lap.

"Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték. Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel"

- fogalmazott a Blikknek dr. Csabai Tibor, a telep állatorvosa.

Beszédes, de a telephely kamerájának felvétele alapján azonosították a rendőrök a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket, akik egy Suzukiból dobálták ki a kutyákat, ám az elkövetők azt állítják, hogy a kutyák szopornyicás fertőzést kaptak. Ám az orvos szerint nincs olyan fertőző betegség, ami egyszerre végez ennyi kutyával. 

Másrészt, ha egy állat mégis menthetetlen, humánusan kell megváltani a szenvedésétől - nem pedig agyonverni őt.

Jellemző az is, hogy

a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány képviselői már tudják, kik az állatkínzók, fel is akarják keresni őket. Első lépésként feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen. Ám hiába: a rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az állat pusztulását okozó állatkínzást a Büntető Törvénykönyv végrehajtandó szabadságvesztés büntetéssel sújtsa?”

Egyelőre azonban a nagypolitika is az állatkínzók oldalán áll, éppen ezért nyújtott be népszavazási kezdeményezést a Jobbik, hogy ha már a kormánypártok erre nem hajlandóak, akkor a társadalom mondja ki, aki ilyen embertelen tettre képes, annak börtönben a helye.