Félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai

Félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai

Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.Erre a célra a kormány 49 milliárd forintot csoportosít át a központi költségvetésből. 

Bruttó félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állomány tagjai - jelentette be a Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor a fegyveres testületek vezetői előtt hangsúlyozta: a kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket.

Bejelentette: további juttatási formák kidolgozását szabta feladatul a kormányfő a nemzetbiztonsági kabinetnek, amely egyebek közt azt javasolja, hogy

2020-tól háromévente hat havi illetményt kapjanak a hivatásos állományban levők.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy amit a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói tesznek Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében, az mindennek az alapja, a békét és a biztonságot jelenti.

A hivatásos állomány arra jogosult tagjai ennek az új fegyveres testületi juttatásnak köszönhetően egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatásban részesülnek. Azok kaphatják meg ezt az összeget, akik 2019. december 1-jén hivatásos szolgálati viszonyban álltak, illetve akiknek 2019 folyamán szolgálatteljesítés közben szerzett sérülés miatt szűnt meg a szolgálati jogviszonyuk. Az év folyamán szolgálatteljesítés közben elhunytak juttatását az örökösnek folyósítják. Néhány kizáró ok kivételével beosztástól, rendfokozattól függetlenül a hivatásos állomány minden tagja megkapja a juttatást. Erre a célra a kormány 49 milliárd forintot csoportosít át a központi költségvetésből.

 

(MTI)