Pintér Tamás: "Az ellopott pénzeket vissza kell szereznünk"

Pintér Tamás
Pintér Tamás

100 napos értékelőt tartott Pintér Tamás, Dunaújváros frissen megválasztott polgármestere. A városvezető a csordultig telt teremben az elmúlt hónapok problémáiról és az elkövetkezendő évek kihívásairól beszélt.

Fölényes győzelmet aratott az ellenzék közös polgármesterjelöltje, Pintér Tamás Dunaújvárosban. Az előző vezetés felelőtlen gazdálkodása miatt egyáltalán nincs könnyű helyzetben az új polgármester. Pintér Tamás a nagy létszámú hallgatóság előtt elmondta, hogy több olyan szerződést is találtak, amelyeket olyan tanácsadókkal kötött előző városvezetés, akiknek tulajdonképpen nem volt semmilyen érdemi munkája. Ezen szerződések felbontása után mintegy évi 20 millió forintot spórolt meg az önkormányzat.

Hozzátette, a gördülékenyebb munka érdekében kezdeményezte, hogy mostantól annak az önkormányzati képviselőnek, aki nem jelenik meg a képviselő-testületi ülésen, vonják meg arra a hónapra a fizetését. Természetesen ezt a fideszes képviselők nem nézték jó szemmel, sok támadást kapott érte az újdonsült polgármester.

Pintér Tamás a támadásokra úgy reagált:

"ha egy átlagember nem megy be a munkahelyére, a munkaadója biztosan nem dicsérné meg, sőt valószínűleg ki is rúgná. Akkor mégis miért vonatkozna más szabály egy politikusra?"

A városvezető elmondta, hogy a korábbi városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt vannak problémák Dunaújváros költségvetésében, de úgy látja, rendbe tudják tenni a város pénzügyi helyzetét. 

"Olyan bűncselekményekre derült fény a korábbi évekből, amely miatt nekünk több esetben is feljelentéssel kellett élni. Az ellopott pénzeket vissza kell szereznünk" 

- tette hozzá.

Hozzátette, hogy az előző városvezetés 1500 millió forintos (1,5 milliárdos) hitelfelvételt kezdeményezett, mert már tarthatatlanná vált az önkormányzat pénzügyi helyzete. 

"Én azt látom, hogy egy becsületes és átlátható gazdálkodással az év végéig rendbe tudjunk tenni a várost. Erre már az is garancia, hogy az elmúlt 100 napban jelentős mértékben sikerült konszolidálni a kiadásainkat." 

Az önkormányzati választás után olyan ügy borzolta a kedélyeket, amely szerint az önkormányzatból winchesterek tűntek el. Pintér Tamás elmondta, jelezték is a helyi rendőrségnek, hogy bűncselekmény történt. 

"Miután ezt a feljelentést megtettük, kiderült, hogy az előző fideszes polgármester, Cserna Gábor visszavitt 2 darab winchestert a rendőrségre. A rendőrség ezután küldött egy levelet nekünk, hogy nem történt bűncselekmény, hiszen a winchesterek megkerültek"

- mesélte a polgármester.

A településvezető szerint ez az elképesztő eset is mutatja a hatalom arrogáns hozzáállását a törvényekhez. 

Pintér Tamás: Többet szeretnék elérni annál, hogy mi legyünk a vezető ellenzéki erő

Január 25-én tartja tisztújítását a Jobbik, a küldöttek két elnökjelölt és 16 alelnökjelölt közül választhatnak. Pintér Tamás is bejelentette indulását a párt egyik alelnöki pozíciójára. A politikust a terveiről, céljairól és programjáról kérdeztük. Miért vállalja a megmérettetést? Azért indulok alelnöknek, mert úgy érzem, most van a legnagyobb szükség arra, amit tudok.