Fideszes aláírásgyűjtő íveken gyűjt aláírást Dunaújvárosban a független képviselőjelölt

Fideszes aláírásgyűjtő íveken gyűjt aláírást Dunaújvárosban a független képviselőjelölt

Bár nem vállalták a logót, a segítség jól jön.

Ahogyan arról már többször írtunk, a dunaújvárosi időközi választás rég látott fordulatot hozott. A városban az őszi önkormányzati választás csúfos kudarcot hozott a Fidesz számára, amire láthatóan nem sikerült megoldást találniuk a kormánypártoknak.

A meggyengült helyi szervezetnek ugyanis nem sikerült hiteles és vállalható, egyben népszerű jelöltet kiállítani, így végül egy kiadós szerencsétlenkedés után Molnár Tibort, Iváncsa polgármesterét indítják, papíron függetlenként, a valóságban fideszes támogatással.

Hogy ez a támogatás nemcsak szép szavakban és vállveregetésekben merül ki, azt az alábbi videó  (1:23-tól látszik a logó) bizonyítja: 

 

A Fidesz-KDNP-s ív egyben az is jelenti, hogy Molnár konkrét szervezeti segítséget is kap a kampány során.

Ezt támasztja alá, hogy a képviselőjelölt egyik plakátján két kormánypárti politikus is felbukkan: az egyik Lassingleitner Fruzsina (középen, győzelem kézjelét mutatva), a kép jobb szélén pedig Lőrinczi Konrád. Előbbi tavaly ősszel kiesett, utóbbi viszont jelenleg is tagja a képviselő-testületnek. 

Molnár Tibor és csapata
 

Helyi forrásainktól úgy tudjuk, hogy Molnár emiatt nem is igazán tudja "lerázni" magáról a Fideszt, a megyei jogú városban gyakorlatilag, mint a "Fidesz jelöltjéről" beszélnek róla, ami az elmúlt két választásból kiindulva, nem a legjobb előjel a képviselőjelöltnek.

Forrás: Facebook

Mint ismert, a február 16-án azért kell időközi országgyűlési választást tartani Fejér megye 4-es számú választókerületében, mert a 2018-ban egyéni mandátumot szerzett jobbikos Pintér Tamást ősszel polgármesterré választották. Az ellenzék közös jelöltje Kálló Gergely lett.

Kálló Gergely: "Addig fogom bekiabálni az itt élők problémáit, amíg meg nem hallják"

Február 16-án időközi országgyűlési választás tartanak Fejér megyében, miután Pintér Tamás eddigi jobbikos országgyűlési képviselő, tavaly október 13-án Dunaújváros polgármestere lett. Pintér "utódjául", Kálló Gergelyt jelölte meg, akit a teljes ellenzék támogat. A kormány részéről a fejetlenséget jól jelzi, hogy valódi jelöltje nem lesz az időközi választáson.

Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás múlt héten tartott értékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a korábbi városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt vannak problémák Dunaújváros költségvetésében, de úgy látja, rendbe tudják tenni a város pénzügyi helyzetét. 

"Olyan bűncselekményekre derült fény a korábbi évekből, amely miatt nekünk több esetben is feljelentéssel kellett élni. Az ellopott pénzeket vissza kell szereznünk" 

- tette hozzá.

Mint ismert, az önkormányzati választás után az önkormányzatból több adathordozó is eltűnt. Pintér Tamás elmondta, jelezték is a helyi rendőrségnek, hogy bűncselekmény történt. 

"Miután ezt a feljelentést megtettük, kiderült, hogy az előző fideszes polgármester, Cserna Gábor visszavitt két darab winchestert a rendőrségre. A rendőrség ezután küldött egy levelet nekünk, hogy nem történt bűncselekmény, hiszen a winchesterek megkerültek"

Pintér Tamás: "Az ellopott pénzeket vissza kell szereznünk"

100 napos értékelőt tartott Pintér Tamás, Dunaújváros frissen megválasztott polgármestere. A városvezető a csordultig telt teremben az elmúlt hónapok problémáiról és az elkövetkezendő évek kihívásairól beszélt. Fölényes győzelmet aratott az ellenzék közös polgármesterjelöltje, Pintér Tamás Dunaújvárosban. Az előző vezetés felelőtlen gazdálkodása miatt egyáltalán nincs könnyű helyzetben az új polgármester.

Ipari park a szomszédban - Dunaújvárosnak juttatott támogatásból

Ahogy arról korábban az Alfahír beszámolt, az iváncsai ipari park a Modern Városok Program keretében Dunaújvárosnak juttatott támogatásból valósul meg.

Pintér Tamás portálunknak korábban azt mondta:

"Elsősorban azt sérelmeztem, hogy a beruházásnak eredetileg Dunaújvároshoz kellett volna kerülnie, már a kijelölt helye is megvolt, ennek ellenére mégis Iváncsának játszották át ezt a remek gazdasági és munkahelyteremtő lehetőséget."

Pintér külön kiemelte, hogy ezzel a lépéssel még a térség korábbi fideszes országgyűlési képviselőjének, Galambos Dénesnek az akaratával is szembementek, hiszen a kérdéses területet ő szemelte ki Dunaújvárosban a projekt számára.

A dunaújvárosi polgármester hangsúlyozta, hogy ő örül annak, hogy az iváncsaiak is munkalehetőséghez jutnak és infrastrukturális fejlesztések lesznek a településen, de azt szeretné elérni és azt tartaná igazságosnak, ha az iparűzési adó 80 százaléka a munkalehetőségekből kimaradó dunaújvárosiak javát szolgálhatná.

Molnár Tibor ugyanakkor ragaszkodik az 50 százalékos megállapodáshoz, így Dunaújváros polgármestere szerint még sok tárgyalást kell folytatni annak érdekében, hogy mindenki számára elfogadható végeredmény szülessen.

Ezek után talán nem túl meglepő, hogy Dunaújvárosban még sokat kell dolgoznia kormánypártoknak ahhoz, hogy Molnár Tibor népszerűségét növeljék. Ennek tükrében érdemes megcsodálni Molnár plakátját, amin - talán nem túlzás állítani - választástörténeti kuriózumként Molnár Tibor átlátszó felhőként szerepel. 

Molnár Tibor

Valljuk be, így azért nehéz lesz növelni az ismertséget.