Magas láz miatt mentő vitte el a Kínából Ferihegyre érkező gép pilótáját

Magas láz miatt mentő vitte el a Kínából Ferihegyre érkező gép pilótáját

Megerősítette a Magyar Hang értesülését a Budapest Airport Zrt., mely szerint a tegnap 19:37-kor landoló Sanghai Airlines járatának pilótáját mentő szállította el a reptérről. A gép kapitánya már a levegőből azt a tájékoztatást adhatta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd nyolc órája.

Koronavírus gyanúja nem merült fel, de további megfigyelésre a Szent László kórházba szállították a beteget és fertőtlenítették a gépet a Budapest Airport közlése szerint:

„A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.”

Már a bajoroknál is megjelent a koronavírus, száz felett a halálos áldozatok száma

4474 fertőzött, 107 halott Érintett országok: Kína, Hongkong, Makaó, Thaiföld, Tajvan, Vietnám, Szingapúr, Malajzia, Dél-Korea, Kambodzsa, Nepál, Srí Lanka, Japán, Franciaország, Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Németország WHO veszélyességi indexe: a veszély nagyon magas Kínában, magas regionális és nemzetközi szinten is Alig egy hete kezdett cikkezni a nemzetközi sajtó arról az újfajta koronavírusról (2019-nCoV), ami a kínai Vuhanban ütötte fel a fejét.