Az MLSZ nem engedélyezte, hogy az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban fogadja a Fradit

.

"A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják"

- indokolta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), miért döntöttek úgy, hogy nem lehet a Szusza Ferenc Stadionban megrendezni a szombati Újpest FC-Ferencváros rangadót

Az MLSZ tájékoztatása szerint az OTP Bank Liga tavaszi rajtja előtt a lila-fehér klub azt jelezte, hogy stadionja alkalmas mérkőzések rendezésére, de múlt szombaton a MOL Fehérvár elleni találkozón látható volt, hogy rendkívül rossz állapotban van a pálya. Az MLSZ ezért "külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el", melynek során szabad szemmel nem látható hiányosság derült ki, ugyanis "a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el".

"A pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra"

- szögezte le az MLSZ, amely egyúttal jelezte, az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie az OTP Bank Liga huszadik fordulójában szombaton 19.30-kor kezdődő Ferencváros elleni hazai mérkőzésre.

Az őszi szezonban az Újpest a pálya korszerűsítése, illetve a fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai találkozóit.

Az Újpest Fc szerint azonban

az MLSZ ezzel felülbírálta a 2020. január 31-én hozott határozatát, miszerint a stadion pályája minden tekintetben megfelel egy NB1-es mérkőzés lebonyolítására.