Börtönbiznisz: rendkívüli eljárásban tárgyal a kormány a "börtönzsúfoltsági kártalanításokról"

Börtönbiznisz: rendkívüli eljárásban tárgyal a kormány a "börtönzsúfoltsági kártalanításokról"

A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását - jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az MTI beszámolója szerint Varga Judit közölte: a nap folyamán az "igazságtalan gyakorlatnak" véget vető törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, sürgősséggel. Hozzátette: a sürgősségi eljárás miatt a kormányoldal kéri az ellenzék támogatását az Országgyűlésben.

Az első szavazás meg is volt

Az Országgyűlés 127 igen, 49 nem szavazattal már meg is szavazta, hogy

"A börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében szükséges haladéktalan intézkedésekről"

szóló törvényjavaslatot sürgősséggel tárgyalja az Országház. Kövér László az Igazságügyi bizottságot jelölte ki tárgyalásra.

A javaslat szerint addig függesztenék fel a kifizetéseket, amíg újra nem szabályozzák a börtönviszonyok miatti kártalanítást. Ehhez a társadalom támogatása szükséges, ezért az új szabályozás a nemzeti konzultáció után, annak megfelelően születik majd meg - mondta a miniszter.

Arról, hogy milyen ellentmondások vannak a kormányzati kommunikációban, ebben a cikkünkben írtunk:

Óriási öngólt lőtt Orbán: 814 millióval egy Fidesz-közeli iroda a börtönbiznisz rekordere

Érzékeny területre tévedt a kormánypropaganda amikor azt akarta boncolgatni, hogy kik azok a „sorosista" ügyvédek akik a magyar börtönökben ülő rabok kártérítéseire specializálódtak. Mert véletlenül kiderült, hogy valójában leginkább magukra lőttek. Ugyanis hiába vett óriási lendületet a semmiből jött, alapjaiban értelmetlen és megtévesztő kampány a börtönbizniszről, egy ilyen jó üzletből a Fidesz-közeli körök sem szeretnek kimaradni.