Így is lehet: fertőtlenítő és tájékoztatási pontokat állítottak fel Egerben

Így is lehet: fertőtlenítő és tájékoztatási pontokat állítottak fel Egerben

Fertőtlenítő és tájékoztatási pontokat állított fel városszerte az egri önkormányzat, erről Mirkóczki Ádám volt jobbikos parlamenti képviselő, Eger polgármestere beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzat célja, hogy azok az egriek akik halaszthatatlan okból elhagyják otthonaikat, például gyógyszertárba, boltba vagy orvoshoz kell menniük, igénybe tudják venni akár az ingyenes kézfertőtlenítést, akár megbízható tájékoztatást kaphatnak a vírusról.

Mirkóczki Ádám szerint Eger országos példát mutat ezzel a kezdeményezéssel, valamint hozzátette, hogy a korábban ünnepi vásárokon használt faházakban önkéntes alapon fognak szolgálni a helyi sportegyesületek segítői, de a polgármester a képviselő-testület bármely tagját szívesen látná a pontokon.

A polgármester közölte, a városban 13 ilyen pontot állítottak fel, ezek 7-11, valamint 14-18 óráig tartanak majd nyitva, ezen kívül csak akkor zárnak be, ha elfogy a fertőtlenítő és nem sikerül pótolni. Jelenleg három napra elegendő mennyiséget sikerült felhalmozniuk.

A fertőtlenítő és tájékoztatási pontokon minden önkéntest igyekeznek ellátni a szükséges védőfelszereléssel, kesztyűvel, maszkkal. A faházakat naponta kétszer fertőtlenítik.