Most Boszniának ajándékoztunk el 200 ezer maszkot

Most Boszniának ajándékoztunk el 200 ezer maszkot

Kétszázezer maszkot és tízezer orvosi védőruhát ajándékozott csütörtökön Magyarország Bosznia-Hercegovinának annak érdekében, hogy a nyugat-balkáni ország meg tudja őrizni védekezési kapacitását.

A védőfelszerelést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Szarajevóban és Banja Lukában. A tárcavezető a helyszínen kiemelte: Magyarország a Nyugat-Balkán szomszédságában él, ezért az az érdeke, hogy ott béke, nyugalom, stabilitás és fejlődés legyen.

Szijjártó Péter rámutatott, hogy Bosznia-Hercegovina kifejezetten kulcsszerepet játszik a térség stabilitásának és békéjének megőrzésében.

Hiába érkeznek milliószámra a maszkok, azokat nem a magyar lakosság körében osztják szét

Miközben New York államban péntektől közterületen kötelező lesz a védőmaszk a forgalmas utcákon, tömegközlekedési járműveken, és minden olyan helyen, ahol az embereknek nincs módjuk megtartani a kétméteres távolságot egymástól, az Orbán-kormány továbbra is más úton jár.

A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy Bosznia-Hercegovina komoly kihívások előtt áll az illegális migráció tekintetében.

"Ez egy migrációs útvonal, ezért fontos, hogy az ország a jövőben is mindent megtegyen az illegális migrációs folyamatok megállítása érdekében" - húzta alá.

Eközben a magyar lakosságnak továbbra sem osztottak ki az import maszkokból egyetlen darabot sem, a kereskedésekben pedig drágábban juthatnak hozzá a vásárlók, mint egyes Nyugat-európai országokban.