A fideszesek elkaszálták: nem lesznek megajánlott jegyek érettségi helyett

A fideszesek elkaszálták: nem lesznek megajánlott jegyek érettségi helyett

A kormánypárti politikusok miatt nem lesz megajánlott jegyük az érettségizőknek, az erről szóló javaslatot ugyanis még a szakbizottságban lesöpörték. A Jobbik közleményében ír arról, hogy ugyan számtalanszor hallani a fideszesektől: a pandémia idején minden politikai erő összefogására szükség van, mégis ők azok, akik nem hajlandók együttműködni.

A múlt héten Brenner Koloman tárgysorozati kérelemmel élt a bizottsághoz, hogy a néppárti Jobbik által benyújtott határozati javaslatról vitázni lehessen, és megtudjuk, hogy milyen érvek vannak a megajánlott érettségi jegyek ellen.

- írta közleményében a párt.

Ez már nem fog kiderülni, ugyanis a szintén jobbikos Ander Balázs napirend-kiegészítési javaslatát 8:5 arányban elkaszálta az Országgyűlés Kulturális bizottsága. A Jobbik szerint ez azt jelenti, hogy az összefogás álcája mögé bújó Fidesz vitázni sem akar az ellenzék mindenki számára megfelelő javaslatáról.

Orbán Viktor megerősítette: az érettségi alatt lesz a járvány csúcspontja

Orbán Viktor miniszterelnök mai videós beszámolójában elismerte, május 3-ra teszi a kormányzat a koronavírus-járvány tetőzését, miközben a május 4-ei héttel megkezdődnek az írásbeli érettségik. A Jobbik oktatási szakpolitikusai, Brenner Koloman, Ander Balázs, Csányi Tamás és Farkas Gergely a héten - a kormány bejelentése után - egy határozati javaslatot nyújtottak a Parlament elé annak érdekében, hogy a kormány biztosítson lehetőséget arra, hogy az érettségin és az egyetemi záróvizsgán megajánlott jegyeket kapjanak a diákok.

Korábban az Alfahírnek jelezték a pedagógus szakszervezetek, hogy nem feltétlenül helyes döntés a járvány várható tetőzésével egyidőben megtartani az érettségit. A Jobbik javaslata ezt a helyzetet orvosolta volna, meghagyva a lehetőséget, hogy a diákok továbbra is választhassák a vizsgázás lehetőségét.