Az egyik európai topliga már nem indul újra

Az egyik európai topliga már nem indul újra

Édouard Philippe francia miniszterelnök kedden befejezettnek nyilvánította a francia sportligák 2019-2020-as szezonját, tehát a Ligue 1 bajnokságot is. A liga egyelőre nem reagált, március közepe óta nem játszottak meccseket, tíz forduló lenne hátra, eddig úgy tűnt, hogy talán június közepén folytatódhat a futballélet. Jelen pillanatban a Paris Saint-Germain 12 pontos előnnyel áll a tabella élén.

A PSG a Dortmund kiejtése után érdekelt a BL-ben is, ami valószínűleg nyáron folytatódhat, de a francia bajnoknak komoly hátrányt jelenthet, ha nem meccsterhelésből érkezik majd a negyeddöntőre.

Ezzel az öt topliga közül a francia lett az első, amelyben nem folytatják az idei szezont, eddig csak Hollandiában és Belgiumban született ilyen döntés, bár utóbbi országban még szükség van egy szavazásra a véglegesítéshez.

Franciaországban május 11-től enyhülnek a korlátozások, de a rendkívüli állapotot meghosszabbítják

Franciaországban a kávéházak és az éttermek kivételével május 11-től kezdve valamennyi kereskedelmi egység újranyithat egészségvédelmi óvintézkedés mellett, de a nagy múzeumok, mozik és színházak zárva maradnak - jelentette be Edouard Philippe miniszterelnök kedden a nemzetgyűlésben a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások tervezett enyhítéséről tartott beszédében.