Kína most már szigorúbban nézi a védőfelszerelések minőségét

Kína most már szigorúbban nézi a védőfelszerelések minőségét

Kína szigorítani fogja a koronavírus-járvány elleni védőeszközök és felszerelések minőségének ellenőrzését, és fokozottan ügyel kereskedelmük tisztességes voltára - jelentette be szerdán a kínai minőségellenőrzési hivatal és a piacfelügyelet.

Az MTI szerint a hatóságok videokonferencián egyeztettek, és az után közölték, hogy határozottabban fognak fellépni az említett termékek esetében a törvénytelenségek - tisztességtelen hirdetésük, megtévesztő árazásuk, hamisításuk, silány minőségük - ellen. Hozzátették, hogy éberebben fogják felügyelni a gyártási alapanyagok minőségét is, és minden termékkategóriában a maszkokat, lélegeztetőgépeket, hőmérőket, tesztkészleteket, hogy megfelelők-e.

A Kína-Magyarország légihídon érkező selejtes árukkal kapcsolatban Menczer Tamás külügyi államtitkár az Országgyűlés Népjóléti bizottsága előtt azt közölte, hogy azokat a termékeket, amelyeknek a minősége nem jó, félreteszik, és egy másikat vesznek elő helyette. De elmondása szerint az egész világ Kína előtt áll sorban. 

"Nem egészségügyi használatra" - mégis milyen felszerelést is kapunk mi Kínától?

Tegnap óta kínai írásjelek tartják lázban a magyar közéletet. A Budapestre érkezett legújabb kínai szállítmányról készült fotókon szereplő dobozokon jól kivehető kínai írás jelentése "Nem egészségügyi felhasználásra."