Többmilliós büntetéseket szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság több sümegi beruházásra is

Többmilliós büntetéseket szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság több sümegi beruházásra is

A sümegi bölcsőde fejlesztése és a Ramassetter-ház felújítása kapcsán is többmilliós büntetéssel sújtották Sümeg Város Önkormányzatát – derül ki a Facebookra feltöltött dokumentumokból. Németh Szabolcs, aki az őszi önkormányzati választáson független képviselőjelöltként indult, a közösségi médiába írt posztjában egyelőre a fenti két önkormányzati beruházás során megállapított szabálytalanságot bizonyító dokumentumot tette közzé:

a bölcsőde miatt 3, a Ramassetter-ház miatt pedig 2 millió forintot kell visszafizetnie a Veszprém megyei városnak,

ugyanis a 77, illetve 41 milliós közbeszerzés során súlyos összeférhetetlenséget állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Németh bejegyzésében arra is felhívja a figyelmet, hogy

a fideszes vezetésű önkormányzat ellen újabb és újabb eljárások várhatók,

mert a fentiekhez hasonló jellegű szabálytalanságok (a város cége nyertes kivitelezőként vagy árajánlattevőként jelenik meg) több városi közbeszerzésben is feltűnnek. Németh a Középkori és a Belvárosi piac 100 milliós, Közvilágítás fejlesztése Tóth Tivadar utca 13,4 milliós, Ramassetter-ház II. ütem 28,5 milliós, Orvosi rendelők 60 milliós, Közvilágítás Ipari Park 28 milliós, Zöld város projekt II. ütem 18 milliós közbeszerzéseit említette. Hozzáteszi, a Közbeszerzési Döntőbizottság sem zárja ki, hogy az adott beruházásra kapott pályázati pénzt részben vagy egészben a szabálytalanságok miatt vissza kell fizetni.

Megjegyezzük,

a fideszes vezetésű város közbeszerzéseinek jogi ügyeit a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, egykori elszámoltatási biztos (!), Papcsák Ferenc ügyvédi irodája intézi.

Mint arról a napokban beszámoltunk, a veszélyhelyzet miatt a fideszes Végh László polgármester saját hatáskörében eljárva vett fel 100 millió forintos folyószámlahitelt a város nevében, erről korábbi polgármesterjelölti ellenlábasa, az ellenzéki Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, Kovács Mihály számolt be, felvetve, a hitelre a szabálytalanságok kifizetése miatt lehet szükség. Kerestük Végh Lászlót, de megkeresésünkre azóta sem válaszolt.

Százmilliós hitelt vett fel Sümegnek a fideszes polgármester

Polgármesteri határozattal vett fel 100 millió forintos folyószámlahitelt a fideszes vezetésű Sümeg, a városvezető erről szóló döntése a település honlapján is megtalálható. A dokumentumra az ellenzéki Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, Kovács Mihály hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában, aki arra is rámutatott, a fideszes Végh László polgármester a visszafizetést