Több ezren emlékeztek meg gyertyákkal és mécsesekkel Benedek Tiborra

Több ezren emlékeztek meg gyertyákkal és mécsesekkel Benedek Tiborra

A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE csütörtök este nyilvános, gyertyás, csendes megemlékezést tartott a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt Benedek Tibor emlékére.

A megemlékezésen több ezren vettek részt azért, hogy leróják tiszteletüket az egykori kiváló vízilabdázó előtt. Tudósítónk szerint a sor vége a Margit hídig állt még 10 órakor.  

A megemlékezésen részt vettek Benedek Tibor egykori csapattársai, de a férfi válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is. Megjelent továbbá Karácsony Gergely főpolgármester, illetve Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.  

Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után

- írta honlapján a Magyar Vízilabda Szövetség.

Így emlékeztek meg korábbi csapattársai Benedek Tiborról

Ahogy korábban írtuk: életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Az egykori kiváló sportolóra, korábbi csapattársai, barátai és más sportolók is megemlékeztek.