Sajtópert nyert Krekó Péter a 888, a Figyelő és az Origo ellen

Sajtópert nyert Krekó Péter a 888, a Figyelő és az Origo ellen

A Political Capital igazgatója tavaly márciusban perelte be a NER kompatibilis online lapokat, amikor egy róla szóló Kiszelly Zoltán kormányközeli politológus által írt cikket (melyről később a nevét eltávolította a lap) közöltek, pontosabban, annak valótlan állításait osztották meg.

A Fővárosi Törvényszék, első fokú ítéletében megállapította, hogy a Figyelő (melynek akkor Lánczi Tamás volt a főszerkesztője) kiadója megsértette Krekó Péter jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor 2019. január elején megjelent „Kinek dolgozik Krekó Péter?” című cikkében valótlanul állította a felperesről, hogy brit titkosszolgálati pszichológiai hadviselési akcióban vesz részt.

A Századvég Alapítvány éléről most éppen háttérbe szorított G. Fodor Gábor főszerkesztő által vezetett 888, valamint az Origo szintén lehozták a fenti cikk állításait, ezért ezen oldalak kiadóját is elmarasztalta a bíróság.

A bíróság az alpereseket arra kötelezte, hogy az említett cikkek címe felett tegyék közzé a bírósági ítélet jogsértést megállapító rendelkezését, és tartsák ott minimum 30 napig, illetőleg a cikk elérhetőségéig. A bíróság ezen felül az alpereseket sérelemdíj megfizetésére is kötelezte.