Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere - nemet mondott a balatoni kikötők kijátszására

Bahart
Bahart
MTI/Varga György

Nyolc hónappal megválasztása után, július elsejei hatállyal - a helyi viszályok miatt - lemondott tisztségéről Szomorú Szilárd, Balatonszemes kormánypárti polgármestere, aki döntéséről a település közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot kedden.

Közösségi oldalán úgy fogalmazott:

"nem arra vállalkoztam, ami ma Balatonszemesen folyik. Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, nekem nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni."

Szomorú Szilárd, a Fidesz-KDNP színeiben a tavalyi önkormányzati választáson a voksok több mint 62 százalékát szerezte meg.

Egyébként a városvezető neve felmerült a Bahart privatizációja kapcsán is idén májusban, igaz, pozitív kicsengessél. A Magyar Narancs megszerezte a jegyzőkönyvet, ami szerint csak a magyar állam képviselője mondott online igent a Bahart átalakítására, a települések képviseletében 10 polgármester „üzente” írásban, hogy nem, heten tartózkodtak, négy településvezető pedig nem vett részt a szavazáson. A 10 nemmel szavazó polgármester közül 9 független, a tizedik Szomorú Szilárd volt.