A pedofil képekkel lebukott ex-nagykövet egy év felfüggesztettet kapott

A pedofil képekkel lebukott ex-nagykövet egy év felfüggesztettet kapott

A Blikk tudósítása szerint csütörtök kora délelőtt kezdődött Kaleta Gábor volt perui nagykövet perének előkészítő ülése, a vád szerint a diplomata több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt a laptopján.

A lap azt írja, hogy Kaleta beismerte bűnösségét, a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt, 540 ezer forintos pénzbüntetés mellett. Ügyvédjének beszéde szerint a volt diplomata "mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja hitét", ráadásul óriási lelkiismeret-furdalása van. Kaleta arról beszélt, hogy az ügy megviselte családját, a szülei ismeretlen számról kapnak hívásokat, a céget is zaklatják, ahol munkát kapott, és 30 kilót fogyott.

A bíró indoklása szerint a jelenlegi törvény három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, de az ügyészi indítvány az volt, hogy Kaleta beismerés esetén 1 évet kapjon 3 évre felfüggesztve, végül 2 év 6 hónapra függesztették fel a büntetést. Az ítélet ellen fellebbezhetnek.

Sajtóinformációk szerint a járványhelyzet miatt a bíróság korábban tárgyalás nélkül, a keletkezett iratok alapján szintén egy év felfüggesztettre ítélte Kaletát, de az ügyészség túl enyhének tartotta az ítéletet.