Kásler szerint a járvány második hullámának a határára érkeztünk

Kásler szerint a járvány második hullámának a határára érkeztünk

Már a miniszterelnök asztalán van az Operatív Törzs új javaslatcsomagja, és az emberi erőforrások minisztere is a koronavírus-járvány újabb felerősödésére készül.

"A koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk."

- nyilatkozta Kásler Miklós miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára feltöltött videóinterjúban. A miniszter azt mondta, a fertőzés minden kontinenst érint, van, ahol dühöng, és a környező országokban is megugrott a fertőzések száma.

"A környezetünkben elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel."

Kásler szerint a jelenlegi helyzet nagyon hasonlít a március elejihez, és fontos, hogy a kormány a megfelelő ritmusban megfelelő döntést hozzon. 

A miniszter hozzátette: az első hullám alatt a magyarok fegyelmezetten viselkedtek, egészségtudatosan viszonyultak a helyzethez, erre most is szükség van. 

A kormányszóvivő szerint nem zárható ki szigorítás a vírus miatt

Nem zárható ki a koronavírus-fertőzés miatt egyes szabályok szigorítása - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Szentkirályi Alexandra azt mondta: a sikeres és gyors kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarországon jól alakult a vírushelyzet, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken. A szomszéd országokban azonban ez emelkedik, ezért Magyarországon sem zárható ki a szigorítás.