Kigyulladt a Nantes-i katedrális

Kigyulladt a Nantes-i katedrális

Egyelőre nem tudni, hogy miért gyulladt ki a Szent Péter és Szent Pál katedrális, az első felvételek a Twitterről származnak. Ugyanakkor a belga és francia jelentések szerint nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, akiknek még nem sikerült megfékeznie a lángokat. 

Az MTI arról ír, hogy a helyszínre hatvan tűzoltót vezényeltek. A legfrissebb hírek szerint sikerült lokalizálni a tüzet.

A Szent Péter és Szent Pál katedrálishoz nem sokkal reggel 8 előtt riasztották a tűzoltókat, akik bár nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén, egyelőre nem jártak sikerrel. A francia és belga lapok szerint kifejezetten komoly tűzről van szó, de még nem tudni, pontosan mi okozhatta.

Gyújtogatás történt?

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, ugyanakkor az Ouest-france.fr helyi lap szerint nem zárható ki, hogy gyújtogatás okozta a tüzet. Pierre Sennès államügyész ugyanis arról beszélt, hogy elképzelhető, hogy bűncselekmény történt.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a Notre Dame után egy újabb katedrális áll lángokban. Támogatásáról biztosította a tűzoltókat,

"akik minden kockázatot vállalnak, hogy megmentsék ezt a gótikus drágakövet a hercegek városában."