„Az egyszeri juttatás olyan, mint egy lélegeztetőgép” – a postai dolgozók megérdemlik a segítséget

„Az egyszeri juttatás olyan, mint egy lélegeztetőgép” – a postai dolgozók megérdemlik a segítséget

Béremelés érdekében demonstrált több száz postai dolgozó hétvégén a Batthyány téren a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének felhívására. Z. Kárpát Dániel az Alfahír érdeklődésére a postások követelésével kapcsolatban elmondta, az egyszeri juttatás olyan, mint egy lélegeztetőgép.

Tüneti kezelésre alkalmas, de nem lenne szükség sem az Unióra való várakozásra, sem a Brüsszelre történő mutogatásra akkor, ha a magyarok hosszú távú bérrendezése megvalósult volna az utóbbi években

– közölte.

Megint eredménytelen volt a bértárgyalás a postás szakszervezetek és a vezetés között

A Magyar Posta vezetése továbbra sem hajlandó munkáltatói alapbért emelni - mondta az Alfahír érdeklődésére Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke. Az érdekképviselet vezetője elmondta, annyi változás van az előző heti tárgyaláshoz képest, hogy a Magyar Posta Zrt.

Letették a receptet

A Jobbik ennek érdekében béruniós koncepciót tett le az asztalra évekkel ezelőtt, azonban, ahogyan a párt alelnöke fogalmazott:

„kormányzati szőnyegbombázás kezdődött a bérunióval szemben.”

A koncepció célja, hogy a minimál- és átlagbérek tekintetében sereghajtóként ne Magyarország töltse be a legutolsó helyet a visegrádi országok körében. Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke kifejtette, a postai dolgozók megérdemlik a segítséget: mind az egyszeri juttatást, mind pedig a hosszú távú bérrendezést is.

„ Ha érdemes és lehet emiatt Brüsszelben verni a palánkot, akkor ez ügyben indítson háborút a miniszterelnök és a csapata, ne pedig látszatháborúkat folytasson.”

A politikus szerint hosszú távú bérrendezési koncepcióra, bérunióra van szükség.

„A Jobbik a receptet letette, a Fideszen a sor, hogy ezt elvegye, magáévá tegye, s behozza a Parlament elé, mi meg fogjuk szavazni”

– hangsúlyozta.