Orbán az EU-csúcson ismét Soros György embereivel nézett farkasszemet

Orbán az EU-csúcson ismét Soros György embereivel nézett farkasszemet

Orbán Viktor szokásos pénteki Kossuth Rádiós interjújában beszélt a hétvégén véget ért uniós csúcsról, az iskolaőrökről és a koronavírusról:

azt találták, találtuk ki, hogy ne csak egy hétéves költségvetést alkossunk meg, hanem egy gazdaságmentő csomagot is, odapakolva

- közölte a miniszterelnök az EU-csúcs kapcsán. Szerinte az uniós helyzet már azzal fenyegetett, hogy néhány tagállam összerogyhat. Persze a 27 tagállam közötti megegyezés nem volt egyszerű, meg is jegyezte, 

Magyarországnak és személyesen nekem szerencsém van, mert én voltam katona.

A tűzben edzett férfi

A már külsőre is acélos testű Orbán hozzátette, hogy a fél életét edzőtáborokban és öltözőkben töltötte, így nem csoda, hogy jobban bírta másoknál a tárgyalások fizikai megterhelését.

A magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a brüsszeli liberális erők támadását...de ezeket a libernyákokat, akikkel vitatkoznom kell, elviszem a hátamon

- nyilatkozta a miniszterelnök, akit nem lepett meg, hogy az Európai Parlament ilyen rövid időn belül elutasította ezt a megállapodást, hiszen Soros György embereivel kellett ezúttal is farkasszemet néznie.

Minket mindenki gyűlöl

Orbán azt is taglalta, hogy amiért hazánk nem fogad be menekülteket, az elkövetkezendő 10 évben sorozatosak lesznek ellenünk a támadások, hiszen

gyűlölnek minket, nem túlzok.

Ez annak is köszönhető, hogy elmondása szerint eddig csak fontos csatákat nyertek, de a háborút nem. Szót ejtett a költségvetési sikereiről is, hiszen a tárgyalásai során közel 3 milliárd euróval több forrást sikerült kiharcolnia azáltal, hogy elutasított az ország számára egy kedvezőtlen bizottsági javaslatot és természetesen nem hagyta, hogy a jogállamiság kérdését összemossák a költségvetési forrásokkal.

A koronavírus kapcsán új intézkedésekről nem beszélt Orbán, azt viszont kiemelte, hogy

én senkit nem beszélek le a külföldi nyaralásról, tudom, hogy muszáj látni a tengert.

Ő is hasonlóan érez a homokos tengerpartok kapcsán, így szerinte, aki nem bírja ki nélküle a nyarat, annak néhány napra beleférhet, de ne feledjük a fő üzenetét:

több Balaton, kevesebb Adria

Az interjút Orbán a megosztó iskolaőrök témájával zárta, aminek a lényege, hogy több, mint 400 tanintézetbe iskolai felügyelőket rendelnek ki.

Én nem vagyok hajlandó elviselni, hogy a tanárok rettegjenek, miközben másokért végzik a munkájukat.

A későbbiekben kiemelte: tudta, hogy ebből nagy vita lesz, de van egy határ, amit nem lehet átlépni, még akkor sem, amikor szabadság és demokrácia van. Az iskola nem egy klub, hanem egy "munkahely", ahová a gyermekek és tanárok dolgozni járnak. Orbán szerint aggódni fölösleges:

Bizonyos rendnek lennie kell és ezt minden eszközzel fent fogjuk tartani, de Magyarország nem lesz Amerika ebből a szempontból.