Fegyház vagy polgármesterség?

Fegyház vagy polgármesterség?

Simonka Györgyöt 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják, ennek ellenére polgármester-jelöltként indul a választáson.

Simonka György, volt Békés vármegyei fideszes országgyűlési képviselőt bűnszervezetben elkövetett, 1,4 milliárd forintos károkozással vádolja az ügyészség. 850 millió forintos vagyonelkobzást kértek rá, emellett 8 és fél év fegyházbüntetést is kaphat. Simonka 2022-ben alpolgármester lett szülőfalujában, Pusztaottlakán.

A perben - amelynek részese - azzal vádolják a vádlottakat, hogy zöldség-gyümölcs termelői csoportok számára igényelhető támogatásokat szereztek meg jogellenesen. Ettől függetlenül vádlott társai mellett Simonka is évről-évre kapja a vissza nem térítendő agártámogatásokat.

Simonka most azt jelentette be Facebook oldalán, hogy polgármester-jelöltként indul Pusztaottlakán. „Nagy tisztelettel” tájékoztatta a települést, hogy „néhány elszánt helybéli társával” életre hívták az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalmat.

Azért, hogy „felrázzák a közösségi életet Pusztaottlakán, és tegyék élhetőbbé, szebbé szülőfalujukat.”

A megelőlegezett bizalmat megköszönve ezután odabök a fideszes indulónak, a jelenlegi polgármesternek is. „Nem akarjuk mi támadni a polgármester asszony munkáját, de lássuk be, falunkban az élet ellaposodott, településünk látképe nagyon sok helyen elhanyagolt és hiába az általunk biztosított megannyi támogatás és adomány, a falunk gazdátlanul sodródik.”

Vád ide, kilátásba helyezett súlyos börtönévek oda, Simonka magabiztosan fogalmaz a közéleti szerepéről. „Én polgármesterjelöltként, társaim pedig képviselőjelöltként kívánjuk megmérettetni magunkat és reméljük, hogy az Önök bizalmából a következő 5 évben a település vezetőiként azon dolgozhatunk, hogy jó legyen itt élni, Pusztaottlakán!”

(Címlapkép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) kezet fog Simonka Györggyel, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyűlési képviselőjével, balról Isabelle Poupart, Kanada budapesti nagykövete (b2), jobbról Havasi Csaba vezérigazgató (j) a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fővárosi székházában 2018. február 27-én. MTI/Soós Lajos)