Na, mit mondott a mostani Index-vezér, mikor az origósok felmondtak az új, fideszes vezetésnek?

Na, mit mondott a mostani Index-vezér, mikor az origósok felmondtak az új, fideszes vezetésnek?

Az Index fideszessé fazonírozásában vezető szerepet játszó Bodolai Lászlóról került elő egy felvétel még 2014-ből. Akkor a férfi az Index ügyvédje volt, és az ATV Hírvilág című műsorában beszélgetett (ateljes adás itt érhető el) Gerényi Gáborral az Origo fideszessé formálásáról.

Az Origo NER-es bekebelezésekor – a mostani, indexes esethez hasonlóan – ugyancsak több munkatárs is beadta felmondását, amit Bodolai így kommentált:

„Szerintem ami újszerű ebben az origós történetben,

az újságíróknak a méltósága, az, hogy a szerkesztőség nagy része felállt, és azt mondták, ők ilyen körülmények között nem csinálják.

Bármi vezetett ide, akár a Lázár Jánosról szóló cikkek, akár egy hosszabb folyamat miatt történt ez a leváltás, őket nem kérdezték meg, a szerkesztőség szabadságába úgy nyúltak bele, hogy a sajtótörvény se engedi. Hát ebbe belenyúltak, lehet ezt másképpen is kommunikálni, de hát ez történt. Azért komolyabb szerkesztőségeknél általában úgy szokott történni, hogy a szerkesztőség választja a főszerkesztőt, a szerkesztőség tagjai szavazzák meg.”

A felvételre Tóth Csaba politológus talált rá és osztotta meg a közösségi médiában.