Minszkben meghalt egy tüntető, pokolgép robbant a kezében

Minszk
Twitter

Meghalt egy tüntető a fehérorosz fővárosban, Minszkben, amikor a kezében felrobbant egy pokolgép, amit elhajítani készült az Aljakszandr Lukasenka elnök vélhetően elcsalt újraválasztása elleni tüntetésen - jelentette be hétfő este a helyi rendőrség.

A kiadott közlemény szerint a tüntető a robbanószerkezetet a rendfenntartók közé próbálta dobni, de az a kezében működésbe lépett, és megölte őt.

A rendőrség szóvivője megerősítette a tüntető halálát. Hozzátette, hogy többen megsebesültek az esetnél, de részletekkel nem szolgált.

A bejelentés azután történt, hogy a rendőrség hétfő este könnygáz és gumilövedékek használatával oszlatott fel tiltakozó megmozdulásokat, amelyet a vasárnapi elnökválasztás hivatalos eredménye miatt kezdődtek.

Fehéroroszország háborús övezetté vált a választás után

Ismét összecsapott a rendőrség a tüntetőkkel Minszkben hétfő este - számol be az MTI a Reutersre hivatkozva. A szemtanúk elmondása szerint a rendőrök tüntetőket emeltek ki a tömegből, és gumibottal ütötték őket. Több mint harminc embert őrizetbe vettek. Az ellenzéki tüntetők már vasárnap éjjel is összecsaptak a rendőrséggel, miután kihirdették Aljakszandr Lukasenka elnök elsöprő győzelmét az eléggé vitatott tisztaságú elnökválasztáson.

(MTI nyomán)